National

Ce a ajuns să facă Viorica Dăncilă după ce a ieșit din lumea politică

Publicat: 01 feb. 2021
Ce a ajuns să facă Viorica Dăncilă după ce a ieșit din lumea politică
Viorica Dancila se pregateste sa faca noi dezvaluiri in cartea sa „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”

Viorica Dăncilă s-a aflat zile întregi pe primele pagini ale ziarelor. Celebra profesoară din Videle ajunsă premierul României, apoi contracandidatul lui Klaus Iohannis la preşedinţia României, s-a făcut remarcată prin intrarea şi promovarea în rang în cadrul Partidului Social Democrat.

Un alt capitol prin care s-a făcut remarcată, din păcate şi peste graniţă, este cel al gafelor. Căci Viorica Dăncilă avea darul de a se face de râs atunci când îi era lumea mai dragă atât în ţară, cât şi în afară. Toate acestea i se întâmplau, spune ea, din cauza presiunii pe care o punea pe ea fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Ce face acum Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă candidat la alegerile prezidenţiale din România, în 2019, după ce s-a stabilit în cadrul partidului că este cea mai potrivită din PSD să o facă. A mers în turul doi alături de Klaus Iohannis, acolo unde actualul preşedinte s-a impus categoric. La scurt timp după ce pierdea alegerile, Viorica Dăncilă demisiona de la şefia PSD, la insistenţele lui Marcel Ciolacu, preşedinte al partidului.

Această dezvăluire o face chiar ea, în cartea pe care se pregăteşte să o publice, scrisă în colaborare cu o fostă jurnalistă OTV. Se numeşte „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr” şi este modul prin care fostul premier al României vrea să expună trăirile şi relaţiile pe care le-a avut în fruntea Guvernului României, altele decât au fost conturate în media, spune ea.

Viorica Dăncilă a fost prima femeie prim-ministru a României şi a ocupat această funcţie în perioada ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019. Tot în acea perioadă, după ce pierdea alegerile la scor covârşitor, demisiona din fruntea PSD şi chiar dacă i s-a promis fotoliul de lider al Organizaţiei de Femei a PSD, acest lucru nu se materializa.

Aşa că iat-o în prezent pe Viorica Dăncilă, ieşită din politică, şomeră, şi autoare de carte. Rămâne de văzut cât succes va avea în beletristică, după o viaţă în politică.

Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea, Marian Oprişan, au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia”

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a afirmat că grupul format din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău și Marian Oprişan i-a cerut demisia, imediat după moțiunea de cenzură. Mai mult, ea acuză că au vrut să preia şefia partidului şi au procedat la fel ca Liviu Dragnea pe care îl acuzau că a dat jos două guverne.

Ea este de părere că a fost o trădare a PSD la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

„Categoric da. Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom aveam minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece. Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legată de moţiune. În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. pe lângă Marcel Ciolacu a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea.
Adauga un comentariu