International

Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu Volodimir Zelenski

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu Volodimir Zelenski
Klaus Iohannis a avut marți o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare cetățean care sosește în țara noastră

Klaus Iohannis a avut marți o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare cetățean care sosește în țara noastră.

„Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri din România și alte state membre ale UE au sosit în Ucraina prin intermediul hub-ului umanitar din Suceava”, a scris șeful statului român pe twitter.

De altfel, în urmă cu două zile, pe 27 martie, președintele României a participat la un teleton internațional de caritate în sprijinul Ucrainei, Save Ukraine — #StopWar. Evenimentul a unit aproape întreaga lume, inclusiv mari muzicieni (Stâng, Fatboy Slim), voluntari, sportivi, activiști publici și lideri politici din multe țări, care au făcut apel pentru sprijinul Ucrainei.

Volodimir Zelenski: L-am informat pe preşedintele Iohannis despre crimele de război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că l-a informat marţi pe preşedintele român Klaus Iohannis despre lupta pe care o duce Ucraina împotriva agresiunii ruse şi despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor ucraineni.

„Am avut negocieri cu preşedintele român Klaus Iohannis. L-am informat despre lupta în desfăşurare împotriva agresiunii ruse, despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

„Am discutat despre un sprijin suplimentar pentru poporul ucrainean”, a adăugat liderul de la Kiev.

Preşedintele Klaus Iohannis scrisese anterior pe Twitter că a discutat marţi cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre situaţia critică din Ucraina.

„Am discutat cu preşedintele Zelenski despre situaţia critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetăţean al Ucrainei care ajunge în România”, a precizat şeful statului.

El a adăugat că peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanţe şi maşini de pompieri din partea României şi a altor state membre ale Uniunii Europene au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava.

Adauga un comentariu