National

Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității
Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității

Localitatea Gornet, din Prahova, a fost introdusă în carantină, dar fiul viceprimarului a sfidat legea și a plecat la mare.

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, autoritățile au decis să ia măsuri drastic în cazul unor localități. A fost și cazul comunei Gornet din județul Porahova, unde localnicii au fost obligați să rămână la domiciliu, neavând voie să intre sau să iasă din localitate.

„În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020 a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Judeţul Prahova”, se arăta în mesajul transmis miercuri seară de Grupul de Comunicare Strategică.

Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității: A plecat la mare!

Autoritățile locale nu au fost însă de acord cu această decizie și au instigat oamenii să nu respcte.

„Cei de la DSP au transmis, astăzi, o listă cu 15 persoane care au COVID-19, dar, din acest total, după confruntarea datelor, am constatat că opt persoane au testul negativ, iar o altă persoană are, într-adevăr, buletin de Gornet, dar locuiește în Ploiești”, a declarat primarul comunei, Nicolae Negoițescu, acuzând decizia luată de autorități.

Mai mult, imediat după decizia autorităților, pe paginia oficială de Facebook a Primăriei a apărut un mesaj prin care oficialitățile locale își manifestau dezaprobarea față de decizia luată de Grupul de Comunicare Strategică.

Carantinare pentru două săptămâni

Autoritățile au anunțat miercurea trecută că se instituie carantina zonală în localitatea Gornet, din județul Prahova, după ce 15 persoane au depistate cu noul coronavirus. Este a doua localitate carantinată, după Cartojani, din județul Giurgiu.

Potrivit Ordinului DSU, localitatea a depășit pragul de trei cazuri la 1.000 de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Comuna Gornet are o populație de aproape 3.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ. Carantina a intrat în vigoare miercuri, la ora 22.00, pentru 14 zile.

„Începând de astăzi, 22.07.2020 de la ora 22:00, se instituie măsura de carantinare zonală pentru o perioada de 14 zile, conform Ordinului Sefului Departamentului Pentru Situații de Urgentă, nr.4659202 din data de 22.07.2020.

Ne pare nespus de rău că a fost luată această decizie, nu noi am solicitat să fie luată această măsură, ne-a fost impusă contrar voinței noastre.

Vă rugam să respectați măsurile impuse prin ordinul menționat mai sus, pentru a reuși să reducem numărul persoanelor infectate cu COVID-19 și să ieșim din această măsură de carantinare la finalul celor 14 zile.

Pentru orice alte informații și sprijin din partea noastră vă rugăm să ne contactați”, se arăta în mesajul postat pe pagina de Facebook a comunei.

Sfidare totală din partea fiului viceprimarului

Chiar dacă în comună a fost impusă carantina, iar oamenii au fost obligați să rămână la domiciliu, neavând voie să intre sau să iasă din localitate, autoritățile locale au sfidat total decizia.

Viceprimarul comunei Gornet, Daniel Niculescu, și-a lăsat băiatul să plece la mare, la Costinești.

Daniel Niculescu nu a vrut ca lumea să știe că fiul său a sfidat legea, însă băiatul nu a ținut cont de solicitările tatălui său și a postat fotografii pe rețelele sociale de la plecarea din localitate până ce a ajuns pe litoral.

Adauga un comentariu