Eveniment-Social

Ce a hotărât Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în ședința de astăzi

Publicat: 05 nov. 2020
Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Mitropolia Moldovei și Bucovinei

În ziua de 5 noiembrie 2020, la reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la care au participat IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat mai multe subiecte privind viaţa bisericească din Moldova, subiecte care sunt de competenţa Sinodului Mitropolitan. Dintre hotărârile luate cu acest prilej, amintim:

– Transformarea Schitului „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” – Codrii Pașcanilor din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor din schit de călugări în mănăstire de călugări, cu titulatura: Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” – Codrii Pașcanilor, cu sediul în comună Moțca, judeţul Iași.

– Transformarea Schitului „Nașterea Maicii Domnului” – Marginea din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din schit de călugărițe în mănăstire de călugărițe, cu titulatura: Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Marginea, cu sediul în comună Marginea, județul Suceava.

– Transformarea Schitului Sihăstria Râșcăi din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din schit de călugări în mănăstire de călugări, cu titulatura: Mănăstirea „Sfântul Ioan de la Râșca și Secu”, cu sediul în comună Râșca, județul Suceava.

– S-a aprobat calitatea de membri ai Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru Pr. Iulian Vasile Adam (titular) și Pr. Iulian Neculai Mușat (supleant).

După analiza sugestiilor formulate de către eparhiile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei cu privire la proiectul de text al noului Regulament al cimitirelor din Biserică Ortodoxă Română, s-au stabilit propunerile care vor fi înaintate de Sinodul Mitropolitan către Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au mai aflat și unele probleme de ordin administrativ-bisericesc.

Comentarii
  • Nicio atitudine față de atacurile mizerabile ale unor diversioniști păgâni la adresa Patriarhului și a Bisericii Străbune? Nicio vorbuliță despre pasivitatea înaltelor autorități față de acest fenomen periculos? Chiar ne facem că nu vedem că Orban,fiu de securist maghiar, Johannis sas de altă religie și alți acoliți ticăloși care îi susțin, aciați prin PNL și USR, vor să distrugă credința noastră ortodoxă și pe cea catolică? În această conjunctură nu ar fi normal ca Patriarhia să dea liber parohilor să îndemne enoriașii să nu voteze aceste entități politice care ne batjocorescă crerdința străbună? Unii o să spună că-i ilegal. Dar e legal ca ticăloșii să atenteze la concingerile a peste 90% dintre români? Luai aminte, frați creștini!

  • Ce ai vrea să stea la ceartă cu ei ca să înmulțească vrajba și să aibă unii mireni ce bârfi?! Ia de te roagă Lui Dumnezeu să lumineze mintea la toți și în ultimul rând și ție.

Adauga un comentariu