National

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului. Mulți șoferi nu știu asta

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului. Mulți șoferi nu știu asta
Pentru a-ți schimba rapid permisul auto mai întâi trebuie să știi ce acte sunt necesare

Pentru a-ți schimba rapid permisul auto mai întâi trebuie să știi ce acte sunt necesare. În plus, îți poți face programare on-line pentru a evita cozile la ghișee și alegi să îți plătești taxa de permis on-line.

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului auto

Permisul de conducere se poate schimba în cazul în care expiră termenul de valabilitate. În cazul schimbării numelui posesorului ori pierderii, deteriorării sau furtului permisului auto, înainte de expirarea termenului de valabilitate, se eliberează un duplicat. Schimbarea permisului auto se poate face înainte sau după expirare, însă numai după efectuarea vizitei medicale.

Acte necesare: cerere schimbare permis – care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată buletin sau carte de identitate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România. dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere – 89 de lei permisul de conducere, în original fișa medicală pentru schimbare permis auto – document emis de o unitate medicală autorizată, în original, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere. în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie.

Preschimbare permis auto străin cu unul românesc

Pentru preschimbarea permisului auto străin cu un permis auto românesc, titularul trebuie să depună personal dosarul de preschimbare.

Acte necesare: cererea pentru preschimbare permis auto permisul de conducere naţional eliberat de autorităţile străine, în original și traducerea legalizată în limba română a acestuia, dacă este cazul documentul de identitate al solicitantului, în original şi copie, respectiv: în cazul cetăţenilor străini, paşaportul şi certificatul de înregistrare, permisul de şedere sau cartea de rezidenţă în România; în cazul cetăţenilor români, cartea de identitate provizorie, buletinul sau cartea de identitate; fişa medicală, în original, completată de o unitate de asistenţă medicală autorizată, din care rezultă că titularul este apt să conducă autovehicule din categoriile menţionate în permisul de conducere prezentat pentru preschimbare, în cazul în care se solicită un permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă; dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere – 89 de lei.

În cazul pierderii, reţinerii sau furtului permisului auto, titularul trebuie să declare acest lucru pentru completarea în mod corespunzător a cererii și a actelor necesare pentru schimbare permis. În aceste cazuri va fi eliberat un duplicat al permisului auto. Tot un duplicat al permisului auto se cere și atunci când se schimbă numele.

Adauga un comentariu