Lifestyle

Ce alimente nu pot fi consumate pe stomacul gol

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce alimente nu pot fi consumate pe stomacul gol
Nu toate alimente sunt bune sa le mancam dimineata

După o lungă pauză între mese, stomacul nostru devine deosebit de vulnerabil. Vă vom spune cum să nu-i faceți rău și ce alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol.

Iaurt, cafea și suc de portocale – se pare că așa își încep dimineața foarte multi oameni. Probabil că nu știu că toate produsele enumerate nu trebuie consumate pe stomacul gol.

Mic dejun rapid – cereale, cereale instant

În timp ce aceste alimente sunt recunoscute ca alimente ideale pentru a începe ziua, cel mai bine este să le înlocuiți cu alimente mai naturale și mai sănătoase. O sursă bogată de carbohidrați, cereale și cereale instant crește dramatic nivelul zahărului din sânge, care scade apoi rapid, provocând foamea severă. Drept urmare, senzația de sațietate apare pentru scurt timp și, după câteva ore, veți dori să mâncați din nou.

Cafea

O ceașcă de cafea proaspătă dimineața este un obicei romantic, dar din păcate proastă. Dacă vă decideți să vă delectați cu această băutură devreme, asigurați-vă că aveți o masă bună în prealabil. Faptul este că cofeina promovează producția de suc gastric, care, în absența alimentelor, începe să corodeze mucoasa gastrică și să provoace gastrită.

Apropo, laptele adăugat la cafea poate chiar agrava întreaga situație. Substanțele astringente din băutură se combină cu proteinele din lapte pentru a forma compuși care sunt depuși ulterior sub formă de calculi renali.

Condimente

Condimentele fierbinți și alte alimente picante afectează stomacul la fel ca cafeaua, provocând producția excesivă de suc gastric și contribuind la dezvoltarea bolilor tractului gastro-intestinal.

Alimente care conțin zahăr

Nu credeți că un baton de ciocolată sau un coc de zahăr vă va înveseli dimineața. Mai degrabă, dimpotrivă, o vor distruge și vor transforma chiar și cea mai primăvară și cea mai însorită zi într-una plictisitoare. Se pare că, atunci când ajunge în stomacul gol, zahărul irită pancreasul, care începe instantaneu să producă insulină. Drept urmare, nivelul zahărului din sânge scade dramatic, ceea ce ne poate face să ne simțim triști, obosiți și iritați.

Băuturi reci și carbogazoase

Băuturile reci și carbogazoase irită toate aceleași membrane mucoase, precum și constrâng vasele stomacului, afectând circulația locală a sângelui, ceea ce face dificilă digerarea alimentelor. Prin urmare, dacă te-ai trezit dimineața cu o sete sălbatică, stinge-l cu apă clocotită la temperatura camerei.

Banane

Conținutul ridicat de magneziu și calciu din banane poate afecta activitatea sistemului cardiovascular, precum și perturba grav echilibrul calciu-magneziu, care este foarte important pentru prevenirea dezvoltării hipertensiunii arteriale și a depresiei

 

 

Adauga un comentariu