Sport

Ce amendă a primit Novak Djokovic după ce a fost descalificat de la US Open și câte puncte pierde!

Publicat: 08 sept. 2020
Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după un incident regretabil
Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după un incident regretabil

Liderul mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge. USTA a anunțat primele sancțiuni pentru campionul sârb: sportivul pierde tot ce a câștigat la această ediție a turneului american: suma adunată, dar și punctele obținute.
Incidentul a avut loc în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, la scorul de 5-6, după ce adversarul lui Nole reușise break-ul. Djokovic a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenția de a viza pe cineva.

Comunicatul USTA, după descalificarea lui Novak Djokovic: ce sancțiune a primit sârbul

Reacția USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat, care a fost preluat și postat de organizatorii de la US Open.

„În concordanță cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acțiunea intenționată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce ești pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ții cont de consecințe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediția 2020 a turneului. Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câștigate la US Open și va fi amendat cu suma pe care a câștigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancțiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident”, se arată în comunicat.

Campion în ediția trecută de la US Open, Novak Djokovic adunase pentru calificarea în optimi, la actuala ediție, 180 de puncte și 250.000 de dolari.
De asemenea, campionul sârb a mai fost sancționat cu 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferința de presă de după meci.
Ca și deținător al trofeului, Novak Djokovic avea de apărat 2.000 de puncte la această ediție a US Open. Astfel, în clasamentul ATP de la finalul turneului, sârbul va avea cu 2.000 de puncte mai puțin.

Reacția lui Novak Djokovic, după ce a fost descalificat de la US Open

Campionul sârb nu a participat la conferința de presă, după acest incident, și a preferat să-și expună punctul de vedere pe rețelele sociale.

„Întreaga situație m-a făcut să fiu foarte trist și să simt un gol pe dinăuntru. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar organizatorii turneului mi-au transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit.

Nu îi voi dezvălui numele, pentru a păstra discreția. În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să lucrez la această dezamăgire și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Le cer scuze celor de la US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău!”, a scris Novak Djokovic pe rețelele de socializare.

Adauga un comentariu