National

Ce anunț a fost afișat într-un cunoscut hypermarket din Londra

Publicat: 23 nov. 2020

Cunoscutul lanţ de hypermarketuri Tesco din Marea Britanie a afişat la unul din standuri un mesaj revoltător la adresa românilor, chiar în limba noastră.

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, scria pe afişul care i-a revoltat pe toţi conoaţionalii noştri cinstiţi din Londra.

Printre cei revoltaţi de afişul jignitor se numără şi arhitecta Iolanda Costide, fost preşedinte al Asociaţiei Culturale a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat vehement, trimițând o scrisoare de protest conducerii magazinului.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei anunţat şi pe Facebook.

Anunţul ironic al Sindicatului Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00

Momente tragic comice oferit de sindicatul Europol care comentează, pe o reţea de socializare decizia şefilor de la IPJ Harghita care au considerat ca poliţiştii pot lucra doar până la 18.00, de luni până sâmbătă.

Într-un mesaj pe o reţea de socializare aceştia consideră că decizia reprezentanţilor poliţiei poate fi interpretată şi ca un mesaj pentru hoţi care ar suna la modul: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00.

Decizia şefilor de la IPJ Harghita a stârnit un val de irone în rândul celor de la Europol. Pe o reţea de socializare, federaţia poliţiştilor considera că decizia celor mai sus prezentaţi de a stabili funcţionalitatea poliţiei de la 6.00 la 18.00 de luni până sâmbătă este un îndemn pentru hoţi, un îndemn la a nu mai fură după o anumită oră. Conform aceleiaşi postari, şefii IPJ Harghita şi-au anunţat subalternii că vor trebui să muncească 12 ore pe zi de la ora 06:00 până la 18:00 de luni până sâmbătă iar în cazul unor urgente, poliţiştii vor fi chemaţi de acasă

„Dacă totuşi infractorii vor fi nesimţiţi şi nu vor înţelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus şi vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ş.a.m.d., poliţiştii vor fi chemaţi de acasă să intervină”, scrie în mesajul Europol, postat pe Facebook.

Decizia îi avantajează pe hoţii de lemne

Interesant este faptul că cei de la Europol au făcut o legătură cu adevărat care ar pune multe semne de întrebare. Lăsând la o parte ironia celor din sindicat, tot aceştia afirma faptul că decizia conducerii IPJ Harghita îi favorizează pe hoţii de lemne.

„Acest model de „menegeri”, nu numai că îşi bat joc de poliţiştii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcaţi în uniformă pentru că atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranţa cetăţeanului este un deziderat de faţadă. Nu ştim care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea poliţişti în serviciu după ora 18:00 şi în weekend, însă suntem convinşi că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea şi exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, precizează Europol.

Reprezentanţii Europol au sesizat conducerea Poliţiei Române despre deciziile luate în judeţul Harghita.

Comentarii
 • Cam prea mare buricarea, ofuscarea, indignarea si oripilarea tovarasei arhitecte, zau asa!
  Nu de alta, da’ ar fi vrut cumva sa puna afise similare si in … albaneza, ucrainiana, bulgara si inca cateva alte limbi extracomunitare ale hilor din UK ca sa se simta dumneaei bine la corazon?
  Probabil conducerea TESCO a apreciat din experientele anterioare ca fix sutitorii nostri romani sunt cei mai hoti si agresivi si doar le-a acordat … atentia strict necesara!
  Si a considerat ca, pe linie de consecinta logica a faptului ca doar cuiva needucat i te adresezi pe un alt teritoriu national in limba lui materna, n-are sens sa le scrii in engleza, ca si-asa n-o pricep!…

  Mirobolanta faptura arhitecta ar fi trebuit sa stie daca nu datorita inaltei profesii pe care se presupune c-o are, atunci macar din inteligenta noastra mioritica bimilenara ca … ” nu depinde de gura cui spune, ci doar de urechea cui asculta!”.
  Lucru categoric nebagat in seama nici din educatia primita acasa (cam sumara dupa cate se vede) si nici de la inaltimea atator mii de ore de specializare in arhitectura!…

  Eu de ex. nu ma simt absolut deloc ofensat ca cineva ii ‘apreciaza’ si atentioneaza, macar la modul asta extrem de elegant totusi, pe conationalii mei cu … ‘meserie bratara de haur’!
  Si nu vad absolut nici un motiv sa ma isterizez in calitatea mea de cetatean roman CINSTIT si CORECT de pe teritoriul Angliei, mai ales ca duduia eminent_oloaga e chiar presedinta asociatiei aleia a lui Mos Craciun.
  Si ar trebui sa stie ca e de … grande cochon sa-ti imaginezi stupid si chiar imbecil cum ca managerii aia chiar au vrut in vreun fel sa faca misto, sa insulte sau sa discrimineze intreaga comunitate de romani din Marea Britanie!…

  Asa ca mai usurel cu auto-bagarea in seama specific romaneasca, cu pianul i_logicii, ne_ratiunii si al lipsei de bun simt si masura, tovarasa arhitect!
  Acolo esti pe Tamisa si nu pe Dambovita, asa ca lasa gargara tipic romaneasca cand proprietarii aia sigur s-au saturat deja de hotiile compatri(h)otilor nostri!
  Si las-o jos cu pe asta cu reclamatia, ca te faci de rasu’ koorului, zau asa…

  Pune mai bine mana si ocupa-te serios de meseria pe care o ai acolo, daca chiar cu asta te si ocupi. Ca nu cred ca angajatorului tau ii plac astfel de iesiri in public, adica cu astfel de atitudini care, oricat de … politically correct crezi tu ca ar fi dptdv strict romanesc, te asigur sa sunt doar de domeniul … deranjului afacerilor lui!
  Asta in caz in care nu te-ai prins si deprins inca cu felul de a fi si gandi al englezilor…

 • Te -ai bagat si tu in seama :))),ai incercat sa si tu s-a pari destept dar pare ca nu prea ai reusit te certi singur frustratule, mie pur si simplu scirba de oameni cu logica ta de balta

 • ce a freca-o grija e asa de romanca vai…. o doare sufletul de neamul romanesc vai……….. daaaaaaa romanii puzderie in toate tarile lumii sunt hoti mari hoti si foarte rai afara fug morti de foame de aici ce ma-sa o interesa s-a simtit asa lezata proasta dracului

 • Bai, Cataline, da’ tu cine ‘zda ma-tii crezi ca esti, boule de te ‘ute pe tine grija de grijile sau comentariile altora de pe-aici? A ‘utut-o asta cumva pe ma-ta?
  Mai, shutule imbecil, te plictisesti teribil, de-a dat afara ma-ta aia luetica in stadiul tertiar, te-a parasit amanta pt. altu’ cu mai mult creier, sora-ta sau fiica-ta nu mai au „clienti”, nevasta-ta si-o trage cu sefu’ tau sau sooptul si halitul sunt ocupatiiile tale la vreme de pandemie?
  Dobi’ coprofag, marsh in ‘zda ma-tii de oligofren tampit cu IQ cat nr. de la pantofi, ca puti rau de tot a prost, pana si de dincolo de monitor, mai, placuta suedeza de inmatriculare!
  Si daca inca nu te-a trimis inca nimeni in ultima perioada sa-ti vizitezi „ancestorii” in regim de maxima urgenta, cauta-ma, vierme de tot ‘acatu’, ca te servesc de nici n-ai timp s-o inghiti!

 • Alooo, bzi.ro, aveti pe-aici un exemplar de Caliphoridaee Luciliini verde-metalizat, Catalin pe numele lui de taran coprofag. Un zerou neica-nimeni cu bolta palatina uzata de la prea multa „clanta” si pe care, pt. ca probabil a ramas fara clienti acum pe pandemie, il mananca rau de tot la omusor si vrea sa-l scarpine careva ca sa-i „ostoiasca” cerul gurii. Asa ca dati-ne adresa lui, ca noi suntem un grup de „crestini” si vrem sa-l servim gratuit.

Adauga un comentariu