National

Ce anunț a fost afișat într-un cunoscut hypermarket din Londra

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Cunoscutul lanţ de hypermarketuri Tesco din Marea Britanie a afişat la unul din standuri un mesaj revoltător la adresa românilor, chiar în limba noastră.

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, scria pe afişul care i-a revoltat pe toţi conoaţionalii noştri cinstiţi din Londra.

Printre cei revoltaţi de afişul jignitor se numără şi arhitecta Iolanda Costide, fost preşedinte al Asociaţiei Culturale a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat vehement, trimițând o scrisoare de protest conducerii magazinului.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei anunţat şi pe Facebook.

Anunţul ironic al Sindicatului Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00

Momente tragic comice oferit de sindicatul Europol care comentează, pe o reţea de socializare decizia şefilor de la IPJ Harghita care au considerat ca poliţiştii pot lucra doar până la 18.00, de luni până sâmbătă.

Într-un mesaj pe o reţea de socializare aceştia consideră că decizia reprezentanţilor poliţiei poate fi interpretată şi ca un mesaj pentru hoţi care ar suna la modul: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00.

Decizia şefilor de la IPJ Harghita a stârnit un val de irone în rândul celor de la Europol. Pe o reţea de socializare, federaţia poliţiştilor considera că decizia celor mai sus prezentaţi de a stabili funcţionalitatea poliţiei de la 6.00 la 18.00 de luni până sâmbătă este un îndemn pentru hoţi, un îndemn la a nu mai fură după o anumită oră. Conform aceleiaşi postari, şefii IPJ Harghita şi-au anunţat subalternii că vor trebui să muncească 12 ore pe zi de la ora 06:00 până la 18:00 de luni până sâmbătă iar în cazul unor urgente, poliţiştii vor fi chemaţi de acasă

„Dacă totuşi infractorii vor fi nesimţiţi şi nu vor înţelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus şi vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ş.a.m.d., poliţiştii vor fi chemaţi de acasă să intervină”, scrie în mesajul Europol, postat pe Facebook.

Decizia îi avantajează pe hoţii de lemne

Interesant este faptul că cei de la Europol au făcut o legătură cu adevărat care ar pune multe semne de întrebare. Lăsând la o parte ironia celor din sindicat, tot aceştia afirma faptul că decizia conducerii IPJ Harghita îi favorizează pe hoţii de lemne.

„Acest model de „menegeri”, nu numai că îşi bat joc de poliţiştii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcaţi în uniformă pentru că atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranţa cetăţeanului este un deziderat de faţadă. Nu ştim care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea poliţişti în serviciu după ora 18:00 şi în weekend, însă suntem convinşi că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea şi exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, precizează Europol.

Reprezentanţii Europol au sesizat conducerea Poliţiei Române despre deciziile luate în judeţul Harghita.

Adauga un comentariu