Magazin

Ce ar trebui să știi despre cilindrii pneumatici?

Publicat: 26 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce ar trebui să știi despre cilindrii pneumatici

Principiul de funcționare al unui sistem de acționare pneumatic este destul de simplu. Acestea funcționează folosind aer comprimat, iar cei mai obișnuiți cilindri pneumatici sunt cilindrii cu o față și cu două fețe.

Metoda de funcționare a sistemelor de acționare pneumatică

Metoda de funcționare a sistemelor de actionari pneumatice este destul de simplă. În interiorul dispozitivului există un cilindru special. Un piston special atașat la tija pistonului împarte dispozitivul în două părți, iar atunci când aerul intră în dispozitiv, pistonul se mișcă. Ca urmare, energia conținută în aer este transformată în energie mecanică.

Această construcție este cea mai simplă. Tehnologia modernă oferă însă numeroase soluții pentru industrie, oferind piese de cea mai bună calitate, precum rulmenți SKF sau alte consumabile. În cazul cilindrilor cu acțiune simplă, aerul intră pe o parte și pistonul îl împinge afară pe cealaltă parte a dispozitivului. Cu toate acestea, cilindrii cu două fețe sunt folosiți mult mai des.

Cilindrii preumatici echipați cu elemente suplimentare

Unul dintre suplimentele speciale care fac din cilindrii pneumatici un dispozitiv universal este absorbția șocurilor. Datorită acestui fapt, când pistonul ajunge la celălalt capăt, forța de impact nu este prea puternică. Adesea, cilindrii pneumatici sunt completați și cu un filet.

Când vine vorba de materialele din care sunt fabricați cilindrii pneumatici, cel mai adesea este vorba despre două elemente: oțel atunci când ne referim la tija cilindrului și aluminiu atunci când ne referim la corpul cilindrului. Cu toate acestea, nu funcționează pentru unele industrii, în principal oriunde sistemul de acționare pneumatic este expus la factori externi nefavorabili. În acest caz, se utilizează servomotoare din oțel inoxidabil.

Caracteristicile sistemelor de acționare pneumatică

Calitatea aerului furnizat are un impact semnificativ asupra calității funcționării sistemelor de acționări pneumatice. Aerul de proastă calitate, plin de impurități sau cu presiune insuficientă, se traduce printr-o eficiență mult mai scăzută a întregului aparat. Prin urmare, sistemul de acționări pneumatice ar trebui să fie echipat cu o unitate specială pentru prepararea aerului.

Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că sistemele de acționări pneumatice sunt complet sigure pentru mediul înconjurător. Acest lucru se datorează faptului că pentru funcționarea lor se folosește numai aer comprimat. Prin urmare, nu există riscul de otrăvire ca în cazul sistemelor hidraulice utilizate în industria alimentară și chimică.

Cilindrii pneumatici se caracterizează, de asemenea, printr-o utilizare fără defecțiuni, iar toate reparațiile și înlocuirile elementelor individuale se desfășoară fără probleme. Cilindrii pneumatici își vor găsi aplicarea largă pentru o lungă perioadă de timp.

 

Adauga un comentariu