Titlurile zilei

Ce au căutat „mascații” înarmați cu bâte în casa traficantului de țigări din Bucium? Toate camerele au fost întoarse pe dos. Anchetatorii ieșeni merg pe mai multe piste

Publicat: 16 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce au căutat mascații înarmați cu bâte în casa traficantului de țigări din Bucium Toate camerele au fost întoarse pe dos. Anchetatorii ieșeni merg pe mai multe piste
Imagini cu locul în care a avut loc tâlhăria și Rocco Anghel

Polițiștii încă îi caută pe cei 3 cagulați care au intrat în casa unuia dintre traficanții de țigări ai Iașului. Încă nu este clar dacă indivizii au căutat ceva anume sau dacă a fost vorba doar despre un jaf. Cert este că toată casa a fost răscolită. Polițiștii au încercat să ia mai multe amprente, în speranța că vor ajunge curând la făptași

Timpul trece, iar tâlharii care au intrat în casa traficantului de țigări din Bucium sunt de negăsit. Polițiștii fac mai multe verificări și pun cap la cap informații ce ar putea duce la cei care au comis fapta. Surse din anchetă au precizat pentru reporterii „BZI” că este posibil ca cei 3 mascați care au intrat în casa celui poreclit „Rocco” să fi căutat ceva anume, iar banii pe care i-au luat să nu fi fost decât „un bonus”.

„Încă nu s-a stabilit de ce au pătruns în casă cei 3 indivizi. Este posibil să fie cunoștințe de-ale victimei”, a spus o sursă din cadrul anchetei.

Rămâne de văzut dacă ipoteza luată în calcul de anchetatori este și una reală. În orice caz, povestea se complică. Ceea ce părea o banală tâlhărie ar putea fi, de fapt, o reglare de conturi, având în vedere ocupația lui Valeriu Anghel, zis „Rocco”, bărbatul care a fost anchetat în trecut pentru trafic de țigări. Trebuie precizat faptul că proprietatea se află la aproximativ 700 de metri de drumul principal, adică de Fundac Dimitrie Anghel. Nedelimitată cu un gard, proprietatea în care se afla Rocco pare să fie mai degrabă un loc ascuns de ochii curioșilor, un loc în care s-ar putea petrece lucruri dubioase. În miez de noapte, Rocco a fost luat prin surprindere și atacat cu bestialitate.

Traficantul de țigări „Rocco”, lovit cu bâtele

Imediat după ce indivizii au plecat din casa respectivă, au fost alertate autoritățile. Mai multe echipaje de Poliție și de prim-ajutor au ajuns la fața locului. Valeriu Anghel, zis „Rocco”, a fost preluat și dus la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

„Un pacient în vârstă de 60 de ani a ajuns în cursul nopții de marți, 13 iulie 2021, în unitatea de primiri urgențe a Spitalului «Sfântul Spiridon» cu o fractură deschisă la gambă. Se pare că bărbatul și soția sa au fost victimele unui jaf. Cei doi au fost loviți cu o bâtă. Doar bărbatul a necesitat internare. Pacientul se află în Secția de Ortopedie a spitalului, este stabil hemodinamic și va rămâne sub supravegherea medicilor”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Mulți polițiști implicați în cazul din Bucium

Amintim că polițiștii de la mai multe secții și servicii au făcut echipă pentru a ajunge la cei care au intrat peste familia din Bucium.

„În jurul orei 23:00, polițiștii ieșeni au fost sesizați despre faptul că, din locuința unei familii, a fost sustrasă o sumă de bani. A fost constituită o echipă complexă, formată din polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Secția V și Biroul de Investigații Criminale Iași, care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, în vederea identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere penală”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Trebuie precizat faptul că, din casa respectivă, cei 3 tâlhari au plecat cu aproximativ 3.000 de lei. Acum rămâne ca polițiștii să stabilească ce s-a întâmplat și mai ales să-i găsească pe cei 3 tâlhari. De remarcat este faptul că de numele lui Valeriu Anghel, zis „Rocco”, s-au legat mai multe povești. Bărbatul, fost boxer în tinerețe, a fost condamnat recent de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă în formă continuată.

Adauga un comentariu