Actualitate

Ce au decis judecătorii în cazul lui Liviu Dragnea – UPDATE

Publicat: 18 feb. 2020

Eliberarea lui Liviu Dragnea e pe masa judectorilor de la Tribunalul Bucureşti. La termenul anterior magistraţii au amânat luarei unei decizii după ce avocata lui Dragnea nu a putut pleda din motive medicale.

UPDATE: Procesul lui Liviu Dragnea a fost suspendat, momentan.

Judecătorul de la Tribunalul București a cerut ca dosarul să fie mutat la Curtea Supremă. Atât de mare este tensiunea în sală, încât unul dintre apărătorii lui Dragnea i-a reproșat procurorului de sedință că mesteca gumă.

Știre inițială

Tot la termenul precedent, una din judecătoarele din acest dosar a făcut cerere de abţinere, iar avocata fostului lider PSD a recuzat-o. Ambele cereri au fost respinse.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse. Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul Direcţiei de Protecţia Copilului Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Comentarii
Adauga un comentariu