International

Ce au descoperit medicii în stomacul unei fetițe de 7 ani. Micuța acuza dureri abdominale severe și greață

Publicat: 17 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce au descoperit medicii în stomacul unei fetițe de 7 ani. Micuța acuza dureri abdominale severe și greață
Această afecțiune este mai frecventă decât se crede

Mia, o fetiță de șapte ani a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață arată BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr lungă de 15 centimetri, acumulată din cauza obiceiului de a-și mesteca și mânca părul, în ultimii cinci ani.

Această afecțiune este mai frecventă decât se crede

Această afecțiune, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindrom Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

Adauga un comentariu