Prima pagină » Actualitate » Ce bonusuri primesc salariații de Paște. Cine nu beneficiază de primele în bani
Ce bonusuri primesc salariații de Paște. Cine nu beneficiază de primele în bani

Ce bonusuri primesc salariații de Paște. Cine nu beneficiază de primele în bani

24 apr. 2024, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Iată ce bonusuri primesc salariații de Paște. Majoritatea angajatorilor au anunțat că vor oferi angajaților bonusuri constând în bani, zile libere sau alte cadouri pentru vacanța de Paște. Iată cine nu beneficiază de primele în bani.

Ce bonusuri primesc salariații de Paște

Primele în bani sunt bonusurile de care beneficiază cei mai mulți angajați. 57,1% dintre angajatori alegând această variantă pentru bonusurile cu ocazia vacanței de Paște în acest an. Angajatorii au mai ales și vouchere și tichete cadou, mai exact 50% dintre aceștia.

În ceea ce privește coșurile cadou cu bunătăți de Paște, acestea au fost alese de către 40,5% dintre angajatori. Alte beneficii pentru salariați constau în zile libere suplimentare, oferite de către 16,7% dintre angajatorii care au luat parte la un sondaj recent, iar 2,4% dintre aceștia vor organiza tombole cu premii. Sumele oferite ca prime de Paște variază între 200 și 1000 de lei, în funcție de firme și de domeniul de activitate.

Conform unui sondaj rcent, românii preferă să sărbătorească Paștele în acest an în zonele tradiționale din țară. Bucovina este în topul preferințelor când vine vorba de sărbătorile pascale, iar turiștii scot bani mulți din buzunare pentru a petrece Paștele ca pe vremea bunicii. ​​În Bucovina costul unui sejur de trei zile de Paște poate ajunge și la 3000 de lei, într-o pensiune cu mâncare bio, în condițiile în care prețurile la unitățile de cazare au crescut cu maxim 15% față de anul trecut.

La fel de ridicate sunt și prețurile pentru o vacanță de Paște în Delta Dunării. În Deltă, un sejur all inclusive, care include și două excursii cu barca de trei ore fiecare, poate ajunge la 1700 de lei de persoană pentru trei zile, dar puteți găsi și cazare la 5 stele în zonă, cu totul inclus, la 300 de euro de persoană. Pe litoral, prețurile sunt cam la fel, iar un hotel de patru-cinci stele are o ofertă de 177 de euro pe noapte, iar în stațiuni precum Vama Veche, doar cazarea, fără nimic altceva asigurat, în perioada 1 mai – Paște, poate fi între 400 și 500 de lei pe noapte. Cert este că românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare în acest an pentru vacanța de Paște.

Se dau bani de la stat înainte de Paște

Autoritățile s-au decis să acorde tichete pentru Paștele 2024, destinate românilor cu venituri mici. Cei care îndeplinesc criteriile trebuie să știe că nu vor beneficia automat de acest sprijin, ci trebuie să depună cererea pentru voucher. Cetățenii au fost așteptați să își depună cererile până pe data de 10 aprilie, iar banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie.

Tichetele sociale vor fi distribuite de Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților. Până pe data de 26 aprilie, banii vor ajunge la toate persoanele cu venituri reduse.

Cei 125 de lei de la stat pot fi folosiți doar pentru achiziționarea produselor alimentare. Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Românii cu venituri modeste pot beneficia de un sprijin financiar pentru masa de Paște. Oamenii trebuie să completeze o cerere standardizată, să prezinte actul de identitate și alte documente care atestă venitul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024