Titlurile zilei

Ce destin! După ce tatăl lui s-a sinucis, acest tânăr din Iași s-a spânzurat de un copac, lângă Kaufland Nicolina. Trecătorii au încremenit, dar nu au mai putut face nimic

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ce destin După ce tatăl lui s-a sinucis acest tânăr din Iași s-a spânzurat de un copac lângă Kaufland Nicolina. Trecătorii au încremenit dar nu au mai putut face nimic
Ionuț Afrăsinei s-a spânzurat de un copac în zona Kaufland Nicolina

Gest greu de explicat, făcut de un tânăr din Iași. În vârstă de 37 de ani, Ionuț Afrăsinei a vrut să-și încheie duminică socotelile cu viața. Acesta s-a spânzurat de un copac, în zona Kaufland Nicolina, și nimeni nu l-a putut salva

Un tânăr de 37 de ani și-a pus capăt zilelor. Ionuț Afrăsinei era de loc din comuna ieșeană Grajduri. Duminică, în jurul prânzului, a fost găsit spânzurat de un copac din zona Kaufland Nicolina. Acesta locuia în Iași, nu era căsătorit și nu avea copii. Vestea morții sale a șocat întreaga comunitate.

„Era un tânăr cuminte, la locul lui… Din păcate, și tatăl său a recurs la același gest, când el era mic. Nu știu ce s-a întâmplat. Locuia în Iași, nu era căsătorit și nu avea nici copii”, a precizat Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri.

Dosar penal, deschis de polițiști, după moartea tânărului

Trupul tânărului a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie.

„În cauză, a fost deschis un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Astfel, după efectuarea necropsiei, se vor stabili cauzele decesului, cu toate că lucrurile sunt cât se poate de clare.

Sinuciderea, păcatul capital

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale, din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune.

Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

O discuție cu un psiholog poate salva viața unei persoane

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Trebuie precizat faptul că tânărul care s-a sinucis nu a lăsat vreun bilet de adio.

Comentarii
Adauga un comentariu