Local

Ce echipamente de protecţie au spitalele din Iaşi! Carmen Dorobăț vorbeşte despre noi achiziţii

Publicat: 08 mai 2020
O femeie
Ce echipamente au spitalele din Iasi

Carmen Dorobăț a vorbit despre echipamentele pe care le are în dotare, Spitalul de Boli Infecţioase. Managerul unităţii medicale a vorbit de noi achiziţii pe care Spitalul de Boli Infecţioase le-a făcut. Ce echipamente de protecţie au spitalele?

Ce echipamente de protecţie au spitalele din Iaşi? Spitalul de Boli Infecţioase va primi încă două termoscanere

Carmen Dorobăț a vorbit despre faptul că, la Spitalul de Boli Infecţioase vor ajunge încă două termoscanere. Managerul a cerut Consiliului Judeţean două astfel de aparate pentru că este nevoie

”Am cerut intrarea în dotarea Spitalului de Boli Infecţioase a doua termoscanere de ultima generaţie. Am cerut două, fiind un spital pavilionar. Unul dintre acestea va ajunge la triaj.” a menţionat Carmen Dorobăț.

 De noi depinde dacă ne menţinem pe acest platou

Carmen Dorobăț a explicat faptul că, în momentul de faţă, România se afla pe un platou din punct de vedere al numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Totuşi, pentru a ne menţine pe acest platou, fiecare dintre noi trebuie să respecte regulile impuse de autorităţi.

Situaţia medicală din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase este una bună

Spitalul de Boli Infecţioase manageriaza bine situaţia medicală. Carmen Dorobăț afirma faptul că pacientul infectat cu COVID-19 este bine manageriat din punct de vedere medical.

Câte teste se fac la Iaşi

La Iaşi, în momentul de faţă se fac aproximativ 500 de testări pe zi. În spital există materiale de protecţie suficiente. Sunt internaţi, la spital, pacienţi care au afecţiuni multiple.

”In momentul de faţă, la Iaşi se fac aproximativ 500 de testări pe zi. Echipamentele din spital sunt suficiente. Avem în dotare suficiente materiale de protecţie, mai ales în contextul în care vorbim de pacienţi cu afecţiuni multiple. 90% din personalul medical a fost testat până acum, şi nu au fost depistaţi cu probleme.” menţionează Carmen Dorobăț.

Este nevoie de mult oxigen. Terapia Intensivă funcţionează la capacitate maximă

Terapia Intensivă funcţionează la capacitate maximă, iar din acest considerent, a crescut şi consumul de oxigen. Spitalul de Boli Infecţioase a solicitat creşterea puterii fabricii care furnizează oxigen.

”Este nevoie de oxigen. Din cauza faptului că Terapia Intensivă funcţionează la capacitate maximă, consumul de oxigen este unul ridică. Pe această cale am solicitat fabricii care ne aprovizionează să crească producţia. ” conchide Carmen Dorobăț.

Opt persoane se află în stare gravă la ATI

În aceste momente, la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli infecţioase „Sfânta Parascheva” Iași, opt pacienţi se află în stare foarte gravă. Pacienţii sunt infectaţi cu COVID-19 şi, pe lângă infectarea cu virusul din Wuhan, aceştia au şi alte comorbidități.

Coincidență, sau eroare? Două persoane au murit în aceeași zi, la Iași

Coincidenţă macabră, sau doar eroare tehnică. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, astăzi, un nou val de decese. Culmea situaţiei o face faptul că, la Iaşi, sunt două persoane care au decedat pe data de 7 mai 2020. Coincidenţă este una macabra ţinând cont de faptul că ambele persoane au 79 de ani, au fost diagnosticate ca fiind pozitive pe data de 29 aprilie, au murit în aceeaşi zi, dar şi că sufereau de aproape aceleaşi Comorbidități. Menţionăm faptul că vorbim de un bărbat şi o femeie.

Adauga un comentariu