:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/03/Beatrice-Rancea-sediul-Tribunalului-Iasi-alaturi-de-Mihai-Covalciuc-12.jpg)
Hipermetropia este o afecțiune în care o persoană vede în mod clar obiecte îndepărtate în detaliu. Dar cu cât obiectul este mai aproape, cu atât devine mai neclar. Aceasta este o încălcare obișnuită.
Până la vârsta de un an, doar 3 din 100 de copii suferă de hipermetropie, dar când o persoană îmbătrânește, hipermetropia se poate întoarce. Până la vârsta de 40 de ani, 10% din populația lumii se confruntă cu această problemă, iar între 45 și 65 de ani, hipermetropia este chiar mai frecventă decât antagonistul ei, miopia .
Această deficiență vizuală reduce calitatea vieții. Este dificil pentru o persoană hipermetropă să citească, să lucreze cu un laptop sau smartphone, să tricoteze, să efectueze acțiuni mici care necesită atenție cu mâinile.
Dar în hipermetropie, dacă nu este corectată, sunt posibile și alte consecințe, chiar mai neplăcute.
Cel mai simplu și mai rapid mod este de a alege ochelarii sau lentilele de contact potrivite. Aceste lentile au o formă convexă care compensează o cornee prea plată și ajută la focalizarea imaginii strict pe retină.
În unele cazuri, este prescrisă o operație chirurgicală, cu ajutorul căreia se modifică forma corneei.
Care dintre opțiuni va fi mai eficientă în cazul dumneavoastră, numai medicul vă va spune.
De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să faceți exerciții speciale pentru ochi sau să luați vitamine.
Miopia nu poate fi prevenită. Dar poți proteja ochii din cauza deteriorării care pot afecta calitatea vederii.