Haideţi să descoperim astăzi cele mai inedite secrete culinare pentru atunci când găteşti orez. Una dintre cele mai populare reţete care conţine orez e cea de sarmale. Pe locul doi, cu siguranţă, se afla orezul cu lapte. Hai să vedem ce trebuie sau nu trebuie să facem când gătim cu orez.
Lista de secrete culinar cu şi despre orez este documentata de la multe gospodine. Fiecare a spus ce îi place şi ce nu Descoperă în acest material ce a ieşit. Sperăm să-ţi fie de folos. Spor la gătit şi poftă bună!
Laptele cu orez este, cu siguranţă, unul dintre cele mai populare deşerturi de la noi din ţară. Se face uşor, are gust bun şi, în plus, e şi săţios. Ştii însă că se prinde rapid de fundul cratiţei, iar apoi e foarte greu de curăţat. Trucul următor e de la portoghezi şi spanioli. Ce fac aceştia pentru ca orezul să nu se prindă? Ei bine, în timpul fierberii orezului pun în oală câteva linguriţe de zeamă de portocală sau de lămâie. Nu doar orezul nu se va mai prinde de cratiţa, dar va capătă şi o aromă tare plăcută şi delicioasă.
Alte trucuri pentru orez cu lapte:
Dacă vrei să prepari pilaf, nu arunca lichidul! Apa de orez, adică lichidul în care a fiert orezul, este un excelent îngrăşământ pentru trandafiri, dar şi pentru orice alte flori.
Dacă ţi-a rămas orez fiert de la risotto şi nu ştii ce să faci cu el, îţi recomand nişte chiftele. Pot fi şi de post, şi de saț. În cazul în care nu posteşti, amesteca orezul fiert cu 1 ou, puţin pesmet, condimente (boia dulce, piper negru, sare), verdeaţa tocată mărunt şi o ceapă. Amestecă toate ingredientele (cu excepţia pesmetului), după care dă chiftelele prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins. Cu orez poți și chiftele de post.
Ca să obţii orez pufos, ai două secrete la îndemână. De obicei, se foloseşte proporţia 1:3 când fierbi orez (1 cana orez, 3 căni de apă). Încearcă de data aceasta să pui doar 2 căni de apă.
În al doilea rând, orezul e bine să fie lăsat la înmuiat în jur de 30 de minute, iar în apă în care clăteşti orezul adauga şi puţin amidon. Clăteşte orezul de câte ori e necesar (amidonul se pune numai în prima apă de clătire).
Care e secretul orezului perfect gătit? Ei bine, trebuie să ştii ce fel de orez să foloseşti, în funcţie de reţeta. Iată: