Prima pagină » Culinar » Ce gătim de Revelion. Iată câteva idei de bucate alese pentru noaptea specială dintre ani

Ce gătim de Revelion. Iată câteva idei de bucate alese pentru noaptea specială dintre ani

07 dec. 2021, 14:23,
în Culinar

Noaptea dintre ani este așteptată de toți, iar în cazul unei petreceri acasă este bine să știm ce gătim de Revelion. Iată câteva idei de bucate alese pentru noaptea specială dintre ani. 

Ce gătim de Revelion – bucate gustoase pentru noaptea dintre ani

Noaptea de Revelion este prilej de sărbătoare și bucurie, însă pregătirile culinare sunt pe măsură. De cele mai multe ori sunt alese bucatele tradiționale, dar sunt anumite feluri de mâncare ce nu pot lipsi de pe masa fiecăruia. 

Se pare că superstițiile legate de noaptea de Revelion sunt respectate cu strictețe pentru a păși în Noul An cu mult noroc. În privința bucatelor alese, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase.

De la masa de revelion nu lipsesc aperitivele reci însoțite de o salată asortată sau celebra salată boeuf. Pe lângă acestea, nelipsite sunt și sarmalele în foi de varză asezonate cu smântână și mămăliguță. 

Printre bucatele alese se numără și peștele, gătit adesea la cuptor. Se pare că preparatele din pește au devenit obligatorii pentru masa de Revelion, existând o superstiție cunoscută. Cei care mănâncă pește în noaptea dintre ani vor avea parte de mult noroc și vor trece peste probleme mult mai ușor.

De asemenea, friptura și clasicele șnițele sunt nelipsite de Revelion, însă modul de preparare diferă de la o zonă la alta a țării. Una din celebrele rețete delicioase ale gospodinelor este friptura de porc cu rozmarin, usturoi și măsline. 

Multă lume renunță la preparatele din carne de porc și optează pentru felurile gustoase cu carne de pui sau curcan. Secretul acestor feluri de mâncare constă în folosirea unor condimente care oferă bucatelor o savoare aparte. Printre cele mai folosite se numără busuiocul, rozmarinul, cuișoarele și frunzele de dafin.

În ceea ce privește desertul, gospodinele optează pentru celebrul cozonac cu nucă, dar fursecurile cu ciocolată sunt și ele printre preferate. În ultimii ani, tortul a devenit desertul nelipsit de pe masa de Revelion. 

Un preparat sofisticat pentru noaptea dintre ani – Mușchi de porc cu sos de mere și legume sote

Ingrediente pentru mușchi:

1 mușchi de porc 1 kg

200 ml vin alb

rozmarin

praf de usturoi

boia de ardei

piper

3 linguri miere

1 lingură oțet balsamic

Pentru sosul de mere:

2 mere mari dulci-acrișoare

1 lingură zahăr brun

50 ml vin alb

Pentru garnitură:

500 gr legume – mazăre, morcov, conopidă

50 gr unt

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol condimentele apoi se unge mușchiul cu amestecul rezultat. Punem mușchiul în folie de aluminiu și îl așezăm în tavă. Adăugăm vinul alb și punem mușchiul la cuptor timp de 30-40 minute. După ce a stat la cuptor, scoatem mușchiul din folie și îl glazurăm cu mierea diluată cu oțetul balsamic. Se pune iar la cuptor pentru 10-15 minute pentru a se rumeni. Scoatem mușchiul din tavă, acoperim cu folie de aluminiu și îl lăsăm câteva minute să își lase aromele apoi îl tăiem felii.

Cât stă mușchiul în cuptor pregătim sosul de mere. Curățăm merele și le tăiem cubulețe cât mai mici, apoi le pisăm până încep să se înmoaie. Adăugăm zahărul brun și le lăsăm pe foc încă două minute. Amestecăm compoziția, adaugăm vinul și dăm într-un clocot. Sotăm legumele în unt și asezonăm după caz cu condimentul pentru legume. Legumele nu trebuie lăsate foarte mult, trebuie să își mențină culoarea și să fie ușor crocante, nu trebuie să se înmoaie. La final, le așezăm pe un platou alături de mușchiul de porc tăiat felii subțiri.

Este important să știm ce gătim de Revelion și care sunt preparatele nelipsite de pe masă pentru a avea o seară perfectă și un An Nou plin de noroc.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Mutare strategică făcută de Ungaria în inima României!
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`