Actualitate

Ce informații trebuie să dai dacă mergi la terase

Publicat: 02 iun. 2020
Îndemnul premierului Ludovic Orban. Ce le transmite românilor cu referire la coronavirus
Premierul Ludovic Orban

De la 1 iunie, este liber la terase, dar cei care vor să meargă trebuie să-și lase numele și numărul de telefon, informații utile într-o eventuală anchetă epidemiologică. Ludovic Orban a spus că nu este nevoie ca angajații de la terase să ia alte date despre clienți.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că aceste date erau luate și înainte, atunci când clienții doreau să facă o rezervare.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Următoarea etapă este 15 iunie, când se va decide ce măsuri vor fi luate, în baza numărului de infectări.

Comentarii
  • Și de unde vor ști ăia de la terasă că numărul de telefon pe care îl zice clientul e chiar cel real ? a avut dreptate unul din parlament când a zis la tribuna parlamentului că, ar trebui o lege, prin care să se interzică ca proștii, tonții, plafonații să ocupe funcții publice mari, pentru că, numai tâmpenii și aberații au ieșit ca pe bandă rulantă în ultima vreme.

Adauga un comentariu