Mai mulți angajați ai unui dezvoltator imobiliar din Iași au fost chemați la audieri de către procurorii DIICOT Iași. Printre acuzațiile luate în considerare de anchetatori se număra: evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită, trafic de influență, constituirea unui grup infracțional organizat, punerea la dispoziție a unui imobil pentru consum de droguri. În cadrul anchetei mai multe persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.
În cadrul perchezițiilor forțelor de ordine participă circa 150 de jandarmi și polițiști. Descinderile sunt făcute de BCCO Iași (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate).
Persoanelor vizate li se aduc acuzații de delapidare, constituirea de grupuri infracționale, evaziune fiscală.
Dezvoltatorii foloseau activitățile imobiliare pentru spălare de bani și alte infracțiuni de natură economică.
Percheziții la suspecți de trafic de persoane din Iași! Mascații au descins în mai multe locuri!
Agenții din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au descins pe data de 15 iulie în mai multe locuri din Iași. Oamenii legii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au demarat o anchetă cu privire la desființarea unei rețele de trafic de persoane.
Ridicați în urma acestor percheziții și duși la audieri
Surse judiciare au precizat că, în urma acestor percheziții care au avut loc pe data de 15 iulie 2020, mascații au ridicat mai multe mijloace de probă, documente și bunuri.
De asemenea, mai mulți suspecți au fost duși la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) București.
Ulterior, anchetatorii DIICOT București vor decide ce măsuri legale se impun ân această cauză, de trafic de persoane.
14 percheziţii domiciliare în Iaşi şi alte trei judeţe. Două persoane, reţinute pentru înşelăciune, spălare de bani şi delapidare
14 percheziţii domiciliare în Iaşi şi alte trei judeţe. Două persoane, reţinute pentru înşelăciune, spălare de bani şi delapidare. Miercuri, 15 iulie 2020, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane şi control judiciar pentru alte patru pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Inculpaţii ar fi constituit un grup infracţional organizat şi sunt acuzaţi de înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.
„La data de 01.07.2020, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Bacău au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza județelor Neamț, Botoșani, Iași și a municipiului București în urma cărora au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile utilizate în activitatea infracțională, dispozitive de stocare a datelor și diferite sume de bani.”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.
14 percheziţii domiciliare în Iaşi şi alte trei judeţe
În urmă cu doi ani s-a constituit un grup infracţional organizat. Cu ajutorul unor persoane cu o condiţie socială nefavorabila, gruparea a preluat mai multe societăţi comerciale şi le-ar fi utilizat pentru achiziţionarea unor mărfuri.
„În fapt s-a reținut că, începând cu luna decembrie 2018, pe raza municipiului Roman, județul Neamț, s-a constituit o grupare infracțională organizată care prin intermediul unor persoane interpuse, de condiție socială precară, a preluat mai multe societăți comerciale cu bonitate financiară ridicată, pe care le-a utilizat într-o primă etapă la achiziționarea unor mărfuri de la diferiți furnizori.”, potrivit sursei citate.
Pentru plata mărfurilor au fost emise bilete la ordin sau file CEC care la termenul scadent au fost refuzate la plată pentru lipsă de disponibil în cont. Astfel, membrii grupului au prejudiciat un număr de 23 de persoane juridice, cu suma totală de aproximativ 2.400.000 lei.