National

Ce înseamnă când ai arici în curte? Este sau nu un semn bun pentru grădină sau pentru recolta ta?

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă când ai arici în curte Este sau nu un semn bun pentru grădină sau pentru recolta ta
Ce înseamnă când ai arici în curte?Acest lucru arată, de cele mai multe ori, o grădină curată și bine întreținută

Dacă sunteți printre oamenii care au o grădină cu legume în curte sau poate doar câteva răsaduri sau flori, o situație cu care v-ați lovit este apariția acestor mici rozătoare nocturne. Aflați în următoarele rânduri ce înseamnă când ai sau îți apare un arici în curte.

Mai mult ca sigur i-ați văzut pe micii oaspeți misunând prin iarbă în căutare de hrană, mai ales odată cu apropierea căldurii. Poate ați rămas confuzi sau poate ați crezut că este un semn rău dacă aceste vietăți țepoase au început să misune prin curtea voastră. Răspunsul este unul pozitiv. Aflați în rândurile următoare de ce și ce înseamnă când ai arici în curte.

 Ce înseamnă când ai arici în curte

Potrivit specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, apariția aricilor indică o grădină curată, fără urme de poluare și fără contaminare chimică. De fapt, se povestește că o familie de arici și-a găsit chiar căminul într-unul dintre solariile stațiunii!

De ce aleg aricii grădinile noastre? Conform acestor surse, este mai probabil ca micile animale să-și găsească refugiul în grădinile noastre atunci când acestea seamănă cu habitatul lor natural. Astfel, dacă vă doriți ca grădina voastră să devină un adevărat paradis pentru arici, este recomandat să fie în apropiere de zone extinse și verzi. Aricii vor evita locurile zgomotoase sau suprafețele mici.

Un alt aspect important de luat în considerare este faptul că gardurile nu ar trebui să aibă segmente ascuțite sau alte elemente care ar putea răni aricii. Ba chiar ar fi benefic să lăsați o parte a grădinii neîngrădite, pentru ca aceste creaturi să aibă libertate de mișcare.

Viața aricilor

Dacă vă numărați printre norocoșii posesori de grădini cu legume, poate că v-ați trezit la un moment dat cu vizita neașteptată a unui mic arici. Această întâmplare ar putea să vă fi stârnit confuzie și îngrijorare în legătură cu impactul pe care aceste creaturi îl pot avea asupra culturilor voastre de legume și ce i-a putut atrage în curtea voastră. Conform unor informații recente, prezența aricilor nu este doar un semn pozitiv, ci aceștia sunt și de mare ajutor pentru grădina voastră!

Aricii aduc beneficii în grădină prin consumul de insecte dăunătoare, contribuind la sănătatea plantelor. Pentru o coexistență armonioasă, oferiți-le adăpost și evitați pesticidele. Pe lângă beneficiile practice, aduc diversitate și echilibru ecologic. Prin înțelegerea rolului lor, veți promova un mediu prosper și echilibrat în grădina voastră.

Astfel, în loc să vedeți prezența aricilor ca pe o amenințare pentru recolta voastră, puteți să-i priviți ca pe niște aliați de nădejde în lupta împotriva dăunătorilor și în menținerea sănătății grădinii voastre.

Ce înseamnă când ai arici în curte?Acest lucru arată, de cele mai multe ori, o grădină curată și bine întreținută, deci este un lucru foarte bun dacă aceste mici creaturi vin în căutare de hrană în curtea dumneavoastră.

Adauga un comentariu