Magazin

Ce inseamna cand ai URINA ALBASTRA? Vezi ce spune culoarea despre sanatatea ta

Publicat: 25 apr. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce inseamna cand ai URINA ALBASTRA Vezi ce spune culoarea despre sanatatea ta
1
Urina unei persoane sanatoase este de un galben deschis, dar culoarea se poate schimba sub influenta anumitor factori. Urina unei persoane sanatoase poate varia ca si culoare de la galben deschis, aproape incolora, pana la galben inchis, in functie de cantitatea de lichide baute si alimentele consumate.
Urina de un galben inchis indica de obicei o usoara deshidratare. Bea cateva pahare de apa si ar trebui sa revina la culoarea normala.
Urina rosie sau roz poate sa apara dinc auza anumitor alimente sau medicamente. Insa culoarea se poate datora si sangelui, caz in care ai nevoie de un control medical. Sangele in urina este semn de infectie urinara, litiaza renala sau chiar cancer renal in cazuri mai rare.
Urina „tulbure” indica de obicei o infectie urinara sau litiaza renala – „pietre la rinichi”.
Urina cu spuma nu este in general motiv de ingrijorare. Apare atunci cand consumi multe proteine.
Urina portocalie poate sa apara din cauza anumitor alimente sau medicamente ce contin coloranti, dar poate fi si semn de icter, simptom caracteristic bolilor de ficat. Ina cest caz ar trebui sa observi si o ingalbenire a pielii si ochilor.
Urina verde sau albastra apare cand concumi alimente sau medicamente in aceste culori. Cel mai cunoscut caz este sparanghelul care coloreaza urina in verde si ii da un miros ciudat.
Sursa: unica.ro.
Adauga un comentariu