Stiri si curiozitati

Ce înseamnă când pisica stă pe tine: Șase moduri prin care pisica își exprimă dragostea

Publicat: 21 sept. 2021
O pisica pe un bărbat care se uită într-un laptop
Când pisica alege să stea pe tine înseamnă că emani o energie, care nu îți face bine.

De cele mai multe ori, pisica te ignoră. Dar are și momente în care vine singură la tine și îți cere să o iubești. Iată ce înseamnă când pisica stă pe tine.

Pisicile împart același teritoriu cu oamenii de cel puțin 9.000 de ani. În prezent, ele se bucură de o popularitate incredibilă, grație internetului. Dacă unii oameni consideră că aceste feline sunt indiferente și nu știu să își arate iubirea, se înșală amarnic. Dragostea lor față de stăpân se manifestă în moduri diferite, pe care nu mulți le înțeleg.

Ce înseamnă când pisica stă pe tine?

Când pisica alege să stea pe tine înseamnă că emani o energie, care nu îți face bine. Probabil ai sesizat de multe ori că pisica vrea să stea pe tine în momentele în care te simți rău sau în care ești stresat. Ei bine, prin acest gest, ea vrea să te facă să te simți mai bine și să nu te mai gândești la acele lucruri apăsătoare. Chiar dacă de cele mai multe ori nu pare, pisica te iubește și vrea să aibă grijă de tine.

De asemenea, pisica stă pe tine atunci când trebuie să pleci fie la locul de muncă, fie într-o vacanță. Pisicii nu îi place să fie lăsată singură, chiar dacă este considerată un animal independent.

Ce înseamnă când pisica te împinge cu capul?

Un alt comportament drăguț pe care îl afișează pisica ta este atunci când te lovește cu capul sau se freacă de tine. Acesta este un semn că pisica ține la tine. Totodată, prin intermediul acestui comportament, pisica emană feromoni, pentru a informa pe toată lumea că ești stăpânul ei.

Ce înseamnă când pisica te mușcă?

Chiar dacă mușcăturile sunt asociate cu sentimente negative, în cazul pisicilor nu este așa (de cele mai multe ori). Când mușcă în joacă, ele își arată, de fapt, afecțiunea. Totuși, trebuie să faci distincția dintre mușcăturile din joacă și cele din frică. Acestea din urmă sunt menite să cauzeze răni și nu exprimă afecțiune.

Ce înseamnă când pisica te frământă cu lăbuțele?

Încă de când sunt mici, pisicile frământă cu lăbuțele, comportament întâlnit atunci când sunt alăptate. La maturitate, „frământatul” se transformă în afecțiune. Pisica vrea să îți transmită că se simte iubită și că îi dai senzația de confort.

Ce înseamnă atunci când pisica toarce?

Torsul este cel mai cunoscut mod prin care pisicile își arată afecțiunea. Cu toate acestea, sunt și momente în care pisicile torc pentru că se simt stresate, agitate. De cele mai multe ori, pisica toarce, pentru a-ți arăta că se simte fericită în preajma ta.

Ce înseamnă când pisica te urmărește peste tot?

Atunci când pisica te urmărește peste tot, chiar și la toaletă, înseamnă că te iubește și că vrea să petreacă mai mult timp cu tine. Atunci când pisica se simte confortabil, te va urmări în toate colțurile casei. Dacă încerci să te ocupi de treburile zilnice, iar pisica te împiedică, înseamnă că vrea să îți îndrepți toată atenția asupra ei. Doar ea este mai importantă!

Comentarii
Adauga un comentariu