Stiri si curiozitati

Ce înseamnă când visezi mulți pești. Un vis cu multe fațete

Publicat: 11 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă când visezi mulți pești. Un vis cu multe fațete
Multe texte antice asociază simbolul peștelui cu concepția sau cu ideea de a avea copii

Visul despre pești simbolizează „renaștere” și „fertilitate”, și ne vorbește despre propriile emoții de care nu suntem conștienți pe deplin. În multe culturi, peștele este considerat sacru. Dacă te întrebi ce înseamnă când visezi mulți pesti, acest vis ar putea însemna că te confrunți cu o „problemă alunecoasă” sau ceva „dubios” este la mijloc. Din punct de vedere al psihologiei viselor, simbolul peștelui este asociat cu dezvoltareapersonală, iar în Biblie peștele simbolizează „adevărul”. Dacă peștele pe care îl vezi în vis se află în ocean, atunci acest lucru poate simboliza propria noastră minte inconștientă.

Ce înseamnă când visezi mulți pești

Apa este un simbol al propriilor noastre emoții și, deoarece peștii trăiesc în apă, în starea de veghe acest vis indica anumite circumstanțe legate de starea ta emoțională și spirituală. Peștii pot apărea în vis în multe feluri, cum ar fi: să mănânci pește, să cureți peștele, să gătești pește, să vezi pește și așa mai departe. Există multe vise legate de pește. Cunoscutul psiholog Sigmund Freud, credea că peștele este asociat cu propriile noastre dorințe sexuale. Freud consideră că peștele, în psihologia viselor, este simbolic pentru falus. Sexual, peștele poate reprezenta impotența și contactul sexual.

Acest vis poate implica anumite dorințe pe care le avem în stare de veghe. Potrivit lui Carl Jung, „peștele” este cunoscut ca fiind o creatură primitivă. Visul despre mulți pesti poate fi interpretat în multe moduri diferite, în funcție de detaliile visului tău. Apa limpede și albastră este un indiciu că viața ta este într-o oarecare măsură pozitivă. Dacă apa este tulbure sau în vis nu apare apă deloc, atunci acest lucru poate indica faptul că pot exista unele probleme de ordin spiritual pe care trebuie să le depășești.

Visul care prevestește nașterea unui copil

Peștii sunt asociați într-o anumită măsură cu izolarea și problemele, dar și cu fertilitatea. Există o conexiune spirituală între fertilitate și pește. Multe texte antice asociază simbolul peștelui cu concepția sau cu ideea de a avea copii. De fapt, în folclor se crede că visele în care apar pești poate prevesti apariția unui nou copil. Multe femei au relatat că, după ce au visat mulți pești, la scurt timp au aflat că sunt însărcinate.

Să visezi un pește sărind din apă îți poate spune multe lucruri despre propria ta viață sentimentală, și anume că o nouă dragoste se află după colț. Dacă visezi un lac întreg plin de pești are o încărcătură extrem de pozitivă și înseamnă că ai mari perspective.

Datorită diversității și frumuseții lor, peștii pot fi interpretați și ca simboluri ale creativității și potențialului neexploatat. Visele cu mulți pești pot sugera că este momentul să îți explorezi latura artistică sau să îți folosești talentele într-un mod mai creativ.

Este important să reflectezi și să te gândești la contextul personal al visului tău și la ceea ce se întâmplă în viața ta în acest moment. O interpretare poate fi mai relevantă decât alta, în funcție de celelate detalii ale visului tău. Deci, daca te-ai întrebat ce înseamnă când visezi mulți pești, află că acest vis sugerează că ți se va deschide un nou capitol din cartea vieții.

Adauga un comentariu