Stiri si curiozitati

Ce înseamnă, cu adevărat, expresia aspirina săracului?

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă cu adevărat expresia aspirina săracului
Aspirina săracului este una dintre cele mai cunoscute vorbe din popor

Expresia ”aspirina săracului” este una dintre cele mai auzite expresii, dar putină lume știe ce înseamnă cu adevărat. „Sexul este aspirina săracului” este o expresie pe care majoritatea dintre noi au auzit-o cel puțin o dată în viață. Cu toate acestea, puțini dintre noi s-au întrebat vreodată dacă această zicală ascunde cu adevărat o bază de adevăr.

Ce înseamnă expresia ”aspirina săracului”

Fiecare dintre noi a experimentat cele două probleme pe care „aspirina săracului” pare să le poată ameliora. Răceala este o afecțiune obișnuită, aducând cu sine simptome enervante precum strănutul, congestia nazală, durerea în gât și o stare generală de slăbiciune. În ceea ce privește gripa, aceasta poate fi mai serioasă, manifestându-se prin dureri de cap intense, dureri în gât și amețeli.

Surprinzător, se pare că sexul poate oferi un ajutor neașteptat în combaterea acestor probleme, potrivit specialiștilor. Conform experților din domeniu, una sau două activități sexuale pe săptămână pot crește nivelul de imunoglobulină A din organism, aceștia fiind anticorpii care contribuie la protejarea sistemului nostru imunitar împotriva răcelii și gripei. De asemenea, în timpul orgasmului, creierul eliberează diverse substanțe chimice care contribuie la îmbunătățirea stării noastre de bine, un aspect esențial în momentele în care suntem bolnavi.

Deci, în loc să investiți în medicamentele de la farmacie, puteți apela și la varianta gratuită a „aspirinei săracului”, așa cum sugerează o înțeleaptă zicală românească, care pare să ascundă mai multă adevăr decât am putea observa la o primă privire. Desigur, glumim doar! Trebuie să ştiţi că este absolut indicat, atunci când sunteți răcit, sau aveţi altă afecțiune, să apelați la ajutorul medicului!

Beneficiile sexului pentru sănătate

Un studiu efectuat în 2010 de cercetătorii de la Universitatea Princeton a relevat că o activitate sexuală mai frecventă poate stimula producerea de noi celule cerebrale (neuroni) în hipocamp, o componentă majoră a creierului.

Experimentul, desfășurat pe șoareci, a implicat două grupuri: unul expus la interacțiunea cu o femelă doar o dată, iar celălalt la aceeași experiență în fiecare zi, timp de două săptămâni. Rezultatele au indicat că activitatea sexuală a avut un impact pozitiv asupra activității cerebrale în ambele grupuri, diminuând totodată nivelul de anxietate. Cercetătorii au concluzionat că activitatea sexuală regulată poate genera creșterea numărului de celule în zona hipocampului, o regiune asociată cu reținerea informațiilor.

Chiar dacă studiul a fost efectuat pe șoareci, se sugerează că efectul ar putea fi relevant și pentru oameni, având în vedere că relațiile sexuale umane sunt mai intense și mai complexe. De asemenea, luând în considerare capacitatea activității sexuale de a reduce nivelul de stres, sexul poate fi considerat un beneficiu pentru sănătatea creierului.

Dacă îți pasă de aspectul fizic, este important să știi că activitatea sexuală contribuie la arderea caloriilor și aduce beneficii inimii și posturii. În cazul bărbaților, ejacularea frecventă reduce riscul de a dezvolta cancer de prostată. Pentru femei, actul sexual poate contribui la reglarea ciclului menstrual și la întărirea mușchilor pelvini, îmbunătățind astfel controlul asupra funcției urinare. Așadar, aspirina săracului este o modalitate prin care îți poți ajuta corpul din foarte multe puncte de vedere. Trebuie să reții totuși că dacă vrei să eviți o sarcină nedorită, sau boli precum SIDA sau sifilis, este foarte important să folosești cea mai sigură modalitate de contracepție, și anume prezervativul.

Adauga un comentariu