Actualitate

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții. Acesta este un vis foarte comun și are legătură cu problemele din viața reală

Publicat: 17 aug. 2020
Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții
Conform unor cercetări, cei care visează frecvent că își pierd dinții sunt persoane anxioase și depresive

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții. Se întâmplă uneori să visezi că îți lipsesc dinții, ori cad, se sparg sau chiar se descompun. Se crede că dinții semnifică anumite aspecte din viața noastră pe care nu vrem să le recunoaștem. Aceștia mai simbolizează anumite anxietăți și temeri ascunse adânc în subconștient.

De obicei, într-un astfel de vis, dinții pot lipsi cu desăvârșire sau cad ori se sparg. De asemenea, în uneler vise se întâmplă chiar ca dinții să se descompună. Părerea unanimă a specialiștilor în oniromanție este că dinții pot simboliza anumite aspecte de-ale noastre pe care nu vrem să le recunoaștem.

Pentru o bună interpretare a unui astfel de vis ar trebui să ne amintim cât mai multe detalii. Așadar, dacă dinții erau vizibili pentru ceilalți oameni sau aveam gura închisă și erau acoperiți. Astfel, putem să ne dăm seama dacă este vorba de o probleme externă sau internă. Ori dacă este vorba de ceva ascuns în adâncul subconștientului.

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții

Se crede că atunci când visezi că îți pierzi dinții suferi de anxietate. Este vorba de un vis foarte comun și are o strânsă legătură cu problemele din viața reală. Aceste vise pot semnifica totodată și un compromis sau o schimbare radicală. Poate fi vorba, totodată, și e un nou început.

Apariția unor astfel de vise mai este pusă în legătură și cu o stare depresivă. Se prea poate să visezi că îți cad dinții în perioadele în care simți că ești neajutorat ori ai pierdut controlul asupra propriei vieți. Conform unor cercetări, cei care visează frecvent că își pierd dinții sunt persoane anxioase și depresive. De asemenea, aceste persoane au un ego slab și sunt nemulțumire de propria viață.

Nu în ultimul rând, pierderea dinților în vis a fost asociată și cu ideea de moarte dar și cu teama de bătrânețe. Astfel, psihologii au asociat acest tip de vise cu o anume teamă și o lipsă de control asupra procesului de îmbătrânire.

Căderea dinților în vis poate avea și o interpretare pozitivă

Un astfel de vis cu privire la căderea dinților ar putea semnifica totuși și un nou început, unul benefic chiar. S-a dat așadar și o interpretare pozitivă viselor în care îți pierzi dinții. Unii psihologi au asociat acest fenomen cu un nou început în viața ta. Acest tip de vise a fost studiat și de Carl Gustav Jung, unul dintre cei mai importanți psihologi din secolul XX. Acesta consideră că în cazul femeilor, un astfel de vis anunță o naștere. Conform interpretărilor recente, căderea dinților în vis sugerează începerea unui nou proiect sau a unei relații. Nu în ultimul rând, acest tip de vise anunță unele schimbări, nu neapărat negative, în viața persoanei respective.

De asemenea, conotații pozitive are și faptul dacă visezi că îți cade un dinte în timp ce mănânci. Dintele căzut poate semnifica faptul că vei oferi și vei primi dragoste și atenție celor din jurul tău. Iar dacă îți cade un dinte ciobit, poate însemna faptul că dorești să îți îmbogățești cunoștințele.

Această temă, ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții, are foarte multe semnificații și conotații. La fel de bogate în sensuri sunt și visele despre șerpi sau chiar visele despre sarcină.

Adauga un comentariu