Magazin

Ce inseamna gazduire WordPress si cum sa alegi cele mai bune servicii?

Publicat: 24 iul. 2020
Gazduire WordPress

WordPress este, fara nicio indoiala, una dintre cele mai populare platforme in intreaga lume. Mai mult, vorbim despre alegerea sigura pentru cei care isi doresc performanta maxima, securitate crescuta si flexibilitate. Este un CMS pe care oricine il poate utiliza cu lejeritate fara pregatire de specialitate, motiv pentru care in momentul de fata gazduieste site-uri de toate felurile, de la bloguri personale, pana la magazine online cu mii de vizitatori in fiecare zi.

Cu toate acestea, WordPress are niste cerinte solicitante, motiv pentru care foarte multe site-uri construite pe aceasta platforma dispun de hosting de slaba calitate. Multa lume nu stie cum sa aleaga cele mai bune servicii. Daca vrei sa maresti conversiile, vanzarile si venitul, atunci trebuie sa acorzi atentie deosebita acestui detaliu. In cele ce urmeaza vei afla ce inseamna gazduire WordPress, de ce este cea mai buna optiune si cum sa faci cea mai potrivita alegere.

Ce inseamna gazduire WordPress?

Daca iti doresti ca site-ul tau sa fie mai stabil si eficient, atunci este ideal sa optezi pentru gazduire WordPress. Acest tip de hosting este construit special pentru a sustine cerintele platformei, ceea ce inseamna ca serverele sunt optimizate special in acest scop.

De ce este cea mai buna optiune?

Fara doar si poate, gazduirea special gandita pentru WordPress nu doar ca va oferi site-ului mai mult sprijin pentru a creste armonios, dar iti va usura sarcinile de management, eliminand momentele dese in care trebuie sa te confrunti cu update-uri si ajustari tehnice. In orice caz, exista nenumarate oferte de gazduire WordPress, esential este sa stii cum sa faci alegerea cea mai potrivita pentru site-ul tau. Caracteristicile pe care trebuie sa le ai in vedere sunt: viteza, securitatea si asistenta tehnica.

Principalele aspecte care influenteaza viteza de incarcare a planurilor de gazduire WordPress sunt locatia serverului, calitatea si configuratia serverului si, nu in ultimul rand, numarul de aplicatii si activitatea pe server. In primul rand, este indicat sa colaborezi cu o companie de hosting care detine servere localizate aproape de audienta ta. Daca site-ul tau se adreseaza romanilor, atunci alege servere din Romania. In al doilea rand, trebuie sa stii ca numarul de site-uri pe acelasi server afecteaza, de asemenea, viteza de incarcare. Acesta este si motivul pentru care gazduirea partajata este mai lenta decat cea VPS si serverele dedicate. Serverul nu gazduieste un singur site, ci sute, poate chiar mii. Astfel, trebuie sa te asiguri ca firma cu care colaborezi detine mai multe servere si nu aglomereaza serverele la capacitate maxima.

In ceea ce priveste asistenta tehnica, este de notat faptul ca, indiferent de calitatea serviciilor de gazduire WordPress, suportul non-stop asigurat de specialisti este indispensabil. Nu este suficient sa investesti mai mult intr-un plan de hosting si sa speri ca nu vor exista probleme ce tin de server. Asigura-te ca echipa de suport poate fi contactata in orice zi si la orice ora, prin mai multe modalitati. In general, firmele de hosting pun la dispozitie suportul prin live chat, ticket si mail.

Nu in ultimul rand, este important sa colaborezi cu o companie care investeste in echipamente si tehnologii de ultima generatie, care sa asigure securitate la cel mai inalt nivel. Implicit, verifica daca ti se ofera backup zilnic automat. Poti pierde informatii valoroase printr-o simpla greseala, este bine sa ai mereu un plan de rezerva.

 

 

 

Adauga un comentariu