Magazin

Ce inseamna sa fii bisexual?

Publicat: 16 ian. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce inseamna sa fii bisexual
1

Bisexuale sunt doar persoanele confuze, care nu se pot hotari daca sunt lesbiene sau homosexuali? Cum poti fi atras de genuri diferite, chit ca esti femeie sau barbat? Afla ce inseamna sa fii bisexual!

Ce este bisexualitatea
Desi nu este considerata o orientare sexuala in sine de catre heterosexuali si adesea bisexualii au fost damnati, nu inseamna ca ei chiar sunt confuzi sau ca nu isi dau seama daca le plac fie barbatii, fie femeile. Bisexualitatea este una dintre cele trei orientari sexuale principale – hetero, homo si bi-sexual – clasificate pana in prezent si reprezinta atractia romantica ori sexuala fata de persoane de acelasi sex sau de sex opus.

Deseori persoanele bisexuale mai sunt numite si pansexuale – adica cele care nu prezinta nicio preferinta in fata sexului partenerului – insa aceasta este si diferenta intre un bi si un pansexual. Chiar daca un bisexual nu are preferinte de sex, genul nu ii este indiferent, spre deosebire de pansexuali, care simt atractie sexuala fata de orice fel de persoana (si transsexuali ori hermafroditi, de exemplu).

Cu toate acestea, un om bisexual simte aceleasi lucruri ca un homosexual sau heterosexual – nu inseamna ca este atras de ambele genuri in acelasi timp, nu inseamna ca va fi cu siguranta infidel pentru ca are, aparent, de doua ori mai multe optiuni decat cei din jur.

Bisexualii au propriul steag, ca si homosexualii: steagul are doar trei culori: roz, violet si albastru. Violetul este asezat la mijloc si semnifica intrepatrunderea sexelor – bisexualii sunt atrasi atat de femei, cat si de barbati. Ca simbol, sunt reprezentati de doua triunghiuri, roz si albastru, care se intrepatrund, iar coltul atins este violet.

Citeste si: O noua orientare sexuala – Asexualitatea

Primele dovezi ale bisexualitatii
Abia in societatea moderna a fost clasificata orientarea sexuala – in cele trei principale, cum am precizat si mai sus. În Grecia Antica libertatea si explorarea sexuale stateau la loc de cinste, iar daca, spre exemplu, un barbat avea o sotie si in acelasi timp un amant barbat, nu era considerat homosexual ori bisexual, iar societatea nu il considera un paria pentru ca nu se conforma modelului general acceptat.

Si in Roma Antica, un barbat (nascut liber) era acceptat din punct de vedere social daca intretinea relatii heterosexuale si homosexuale, atata timp cat detinea rolul partenerului activ (si nu al celui pasiv).

Ce inseamna sa fii bisexual in Romania?
Am stat de vorba cu o tanara romanca, bisexuala. Iata ce a spus despre orientarea sa sexuala in societatea in care traim:

„In Romania comunitatea lgbt (comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) e jalnica…e prost vazuta si totul trebuie sa fie secret sau la polul opus roz strident si gay pride. Lgbt e asociata la noi cu depravare toala, cu SIDA si cu oameni perversi si bolnavi. Oamenii care sunt bi sau gay sau altceva la noi stau cat mai ascunsi, pentru ca societatea noastra ii vede ca pe niste bolnavi. Sunt grupuri, dar si acelea sunt dominate de extreme – adica swingerii pe de-o parte, in anumite cluburi, gay-i stridenti de alta parte. Oamenii obisnuiti cu astfel de inclinatii sunt in secret din ce stiu eu. Adica cei care nu-si pun nici pene si nici nu vor schimbare de sex si nici nu se prostitueaza ca Naomi.

Bisexual este un termen si mai vag la noi, barbatii il confunda cu gagici care se saruta si se pipaie in fata lor pe Playboy channel. Eu sunt destul de deschisa, dar nu 100%. Cand vad ca dau peste oameni inteligenti si deschisi, le spun ca sunt bisexuala daca se ajunge la acest subiect, dar cand vad ca e plin de incuiati, mai bine tin asta doar pentru mine. Nu am avut probleme pana acum, decat cu iubitii gelosi, dar asta e alta poveste”, a povestit o tanara.
sursa: unica.ro

Adauga un comentariu