Cancan

Ce înseamnă trapanele. Totul despre curentul muzical care face ravagii în România

Publicat: 19 feb. 2021
Alex Velea si Jador la filmarile clipului Arde-ma baby
Trapanelele sunt noul curent muzical care a ajuns sa faca ravagii in Romania

Ce înseamnă trapanele, ce sunt trapanelele şi cine a adus acest gen muzical în România? Aceste întrebări par să fie pe buzele tuturor. În ultima perioadă trending-ul de pe Youtube pare să fie acaparat de acest nou curent muzical.

Debutul pe piaţa muzicală a fost făcut cu melodia „Dau moda”, cântată de Jador şi Lino Golden. Însă în spatele acestui fenomen de succes se află nimeni altul decât Alex Velea.

Ce înseamnă trapanele

Trapanelele sunt o îmbinare de genuri muzicale şi anume trap şi manea. Alex Velea este omul din spatele acestei creaţii muzicale. Liderul „Golden Boy Society” a avut o idee genială, care, în ultimul timp, a acaparat Youtube-ul.

Totul a început cu melodia „Dau moda”, cântată de Jador şi Lino Golden. Această melodie a luat naştere într-o tabără de creaţie de la Borşa. Acolo mai mulţi artişti au fost implicaţi într-un proiect în care fiecare dintre ei trebuiau să compună şi să interpreteze o manea într-o oră. Echipa lui Alex Velea s-a „duelat” cu echipa Addei şi cu cei de la Vanotek.

După lansarea melodiei, o nouă grupare a luat fiinţă sub ochii aceluiaşi Alex Velea care intre timp a incetat colaborarea cu Lino Golden si Mario Fresh. Noul label poartă denumirea de „Trapanele All Stars” şi au reuşit să creeze colaborări cel puţin inedite. În noul curent muzical putem întâlni colaborări intre Nelu Ploiesteanu şi Jon Băiat Bun, cunoscutul raper Jianu cu Florin Cercel sau Alex Velea într-o colaborare mai mult decât inedită cu Tzancă Uraganu.

Această mixtură de stiluri a prins enorm în România, iar cea mai vizualizată melodie rămâne „Dau moda”, care a reuşit să adune 72 de milioane de vizualizări.

Trapanelele, stilul muzical care face ravagii

Ca orice lucru nou, trapanelele au strâns şi o serie de reacţii negative. Unul dintre artiştii care a avut ceva de reproşat lui Alex Velea a fost chiar bunul lui prieten Connect-R. Într-o emisiune online, a cărui gazdă a fost Pepe, naşul lui Connect-R, cei doi s-au contrat pe tema acestui gen muzical.

Cu toate că Connect-R nu pare a fi de acord cu noul curent muzical, acesta a avut o colaborare cu Florin Salam în timpul unui concert de la Sala Palatului.

Artistul a mai precizat în cadrul unui interviu că ar fi de acord să mai colaboreze cu cântăreţul de manele, însă nu acum când internetul este plin de trapanele.

„Cu siguranță ar ieși ceva tare. În continuare cred că Florin Salam este cea mai bună voce masculină și nu doar din manele. Dar, dacă aș face ceva cu el aș face ceva foarte profund, așa cum am făcut la Sala Palatului. Și, în niciun caz acum pentru că s-ar confunda cu ce e în Trending acum. Și, sincer, nu cred că mă reprezintă nici pe mine, nici pe el. Poate peste niște ani când se mai liniștește treaba o să facem ceva pentru sufletele țigănești sau pentru istoria noastră, a țiganilor. O istorie cu suferință multă. Și cred că ar ieși ceva foarte mișto, poate chiar după Ederlezi. Dar, în niciun caz în perioada asta. „, a spus artistul la acea vreme.

Fără dar şi poate ce sunt trapanelele în acest moment pe scenă muzicală din România va fi greu de egalat. După succesul pe care l-a înregistrat Alex Velea alături de echipa sa, tot mai mulţi artişti încearcă să se îndrepte către acest gen.

Într-un final rămâne la latitudinea fiecăruia din noi dacă acest gen muzical merită apreciat sau nu.

Adauga un comentariu