National

Ce job-uri mai preferă tinerii din ziua de astăzi. Eșec total la bursa locurilor de muncă din Giurgiu

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce job-uri mai preferă tinerii din ziua de astăzi. Eșec total la bursa locurilor de muncă din Giurgiu
Eșec total la bursa locurilor de muncă din Giurgiu

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a organizat o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți unde au pus la bătaie 260 de posturi disponibile în diverse domenii.

Printre cei care au venit să vadă care este oferta de locuri de muncă s-a numărat și Angelo, un tânăr de 27 de ani, care căuta un loc de muncă, dar să nu depună prea mult efort.

„Să fie un program lejer, ca să zic așa. Și să nu depun foarte mult efort fizic”, explică tânărul.

I s-au propus mai multe joburi, printre care zidar, tencuitor, lăcătuș mecanic, electrician, instalator apă canal, muncitor necalificat, dar nici acestea nu i-au convenit.”Păi nu știu. Gen… ceva mai sus. Am bacul și… vreau ceva mai sus, da”, spune el.

În cele din urmă, Angelo a găsit ceva pe placul lui și anume un post de dispecer de taxi.

Ce job-uri mai preferă tinerii din ziua de astăzi. Jandarmeria nu acceptă candidați fără BAC și cu tatuaje

Alexandru ar fi vrut să devină jandarm, dar a dat peste mai multe obstacole. În primul rând, ar fi trebuit să aibă diploma de BAC luată. Iar în al doilea rând, tânărul avea un tatuaj pe gât, iar una dintre condiții este să nu aibă tatuaje vizibile.

”Prima condiție ar fi să aibă diploma de bac luată. Cât privește tatuajul, condiția ar fi ca tatuajele să nu se vadă în afara ținutei de vară”, îi spune reprezentantul Jandarmeriei.

Bursa locurilor de muncă s-a închis după o oră de la deschidere din lipsă de interes, este concluzia amară la care au ajuns organizatorii evenimentului.

„Tinerii au venit, s-au uitat, au plecat. Da. Este o realitate, dar nu este o regulă generală pentru ei. Mai sunt și interesați. Sunt și interesați de locuri de muncă și sunt și persoane care sunt mai puțin interesate”, spune Nicoleta Goleanu, reprezentant AJOFM Giurgiu, potrivit Digi24.ro.

În perioada 14 și 15 octombrie a avut loc la Iași Târgul de Cariere

În perioada 14 și 15 octombrie, la Palas Mall, din Iași, a avut loc Târgul de Cariere. La eveniment au fost prezente 40 de mari companii.

Printre pozițiile căutate au fost cele de specialiști în relații și suport clienți, consultanți financiari, ingineri software și hardware, programatori, mecanici, operatori back office, ingineri electroniști, chimiști, team leaderi, agenți de vânzări, testeri, operatori de producție sau studenți pentru diverse internshipuri.

„Toamna aceasta căutăm oameni care caută oportunități de carieră, răspunsuri, un nou job, un nou început, vise împlinite sau poate chiar un job mai potrivit profilului lor, iar pentru aceasta la Târgul de Cariere aducem candidații față în față cu oportunitățile care contează”, a declarat Maria Petruța, PR Manager la Târgul de Cariere.

Adauga un comentariu