Actualitate

Ce le-a cerut Ludovic Orban prefecților în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului

Publicat: 11 iul. 2020
ALT=
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor, sâmbătă, să fie ”implicaţi la maxim” pentru a se face controale în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului. Prim-ministrul a precizat faptul că toate structurile care au atribuții de control trebuie să colaboreze cu structurile MAI, cu Poliția, Jandarmeria, dar și Poliția de Frontieră.

”Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia….adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a explicat el. Totodată, Orban a spus că este ”o situaţie de cumpănă”, ”un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”.

Ce le-a cerut prefecților premierul Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, le-a solicitat prefecților să fie implicați la maxim, cât și echipelor de la nivelul prefecturilor. În altă ordine de idei, prim-ministrul a precizat faptul că toate structurile care au atribuții de control trebuie să colaboreze cu structurile MAI, cu Poliția, Jandarmeria, dar și Poliția de Frontieră.

”Solicit prefecţilor să fie implicaţi la maxim atât prefecţii, cât şi echipele de la nivelul prefecturilor, de asemenea, tuturor serviciilor deconcentrate implicate, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile de protecţia consumatorului, ITM-urile, Inspecţia Muncii, toate structurile care au atribuţii de control trebuie să colaboreze cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu Poliţia, cu Jandarmeria, cu Poliţia de Frontieră, cu toate structurile care sunt implicate, să formeze echipe comune acolo unde este necesar un control.

Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia….adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a declarat Orban, la videoconferinţa cu prefecţii.

Situație de cumpănă

El a spus că acesta este un moment ”de cumpănă”, dar crede că printr-o ”mobilizare exemplară” poate fi stăvilită epidemia. Prim-ministrul, de asemenea, le-a cerut prefecților să verifice în fiecare zi și să facă un plan de acțiune. Totodată, să urmărească implementarea planului de control alături de conducătorii de la nivelul național al instituțiilor.

”Fiind într-o situaţie de cumpănă, trebuie să vă spun că suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia. Eu cred că putem printr-o mobilizare exemplară, printr-o comunicare eficientă şi aici solicit către toate instituţiile de control să-mi comunice toate rezultatele controalelor, locurile în care nu se respectă, măsurile care au fost luate pentru ca să se înţeleagă foarte clar de către cei care nu respectă legea, cei care nu respectă regulile de protecţia sanitară, vor fi amendaţi şi că vor suferi consecinţele legii în cazul în care nu respectă regulile de protecţia a sănătăţii publice.

Vă solicit, domnilor prefecţi, să verificaţi zilnic, să faceţi un plan zilnic de acţiune, să urmăriţi implementarea planului de control împreună cu conducătorii de la nivel naţional ai instituţiilor, să informaţi constant opinia publică privitor la măsurile care se iau”, a afirmat premierul Orban.

Adauga un comentariu