Local

Ce măsuri a luat conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare după depistarea pacientului bolnav de coronavirus

Publicat: 28 mart. 2020

Vineri seară, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași a fost identificat un pacient CoVid-19 pozitiv. Imediat a fost declanșată ancheta epidemiologica extinsă, iar după transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecțioase a început de urgență dezinfecția spatiilor aflate pe clinica de cardiologie.

Totodată, au fost identificate persoanele contact direct și s-a trecut testarea rapidă a acestora. Facem precizarea ca bărbatul depistat pozitiv se afla într-o rezervă cu încă un pacient.

În privința acestuia, conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare anunță că acesta se simte bine și i s-a recoltat test. În momentul de față se așteaptă rezultatul.

Totodată, s-a dispus ca personalul de la Clinica de cardiologie să nu circule în alte departamente ale Institutului de Boli Cardiovasculare. Mai mult, toate persoanele care au fost în ture au fost consemnate la domiciliu, să fie izolate cu familia. În paralel cu ancheta epidemiologică, cei care se vor dovedi contacti direcți, vor fi trecuți pe listă și vor fi testați conform protocoalelor în vigoare.

De asemenea, s-a dispus restricționarea personalului din alte secții pe departamente la nivelul etajului patru, iar la schimbarea turelor personalul va intra etapizat la vestiare evitând contactul între ei cu păstrarea distanței recomandate de 2 metri.
Comentarii
Adauga un comentariu