National

Ce mesaj a transmis actorul Florin Piersic înainte să împlinească 85 de ani: „M-am gândit mult la asta. Vă rog să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru”

Publicat: 25 ian. 2021
Florin Piersic râzând
Actorul Florin Piersic a transmis un mesaj emoționant

Marele actor Florin Piersic precizează, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că anul acesta nu își va sărbători ziua de naștere pe scenă, așa cum o făcea în mai toți anii. „E prea multă tristețe în lume”.

Inegalabilul Florin Piersic a transmis o scrisoare către cei ce iubesc ceea ce a făcut și încă face. A precizat că niciodată nu a avut rețineri în a-și comunica vârsta, ci dimpotrivă dacă fiecare an a fost trăit frumos și cu bucurie.

De asemenea, maestrul a precizat că trebuie să fim mai buni și să avem grijă de noi și de cei din jur.

„SCRISOARE CĂTRE VOI

Mai e puţin și intrăm într-o săptămână mare pentru mine, Florin. În câteva zile, împlinesc marele 85. Voi ştiţi că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori şi mai ales actrițe care parcă sunt născuţi pe 29 februarie, așa că înaintează în vârsta o dată la patru ani.

De fapt dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţa, cu bucurie. O să vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!

An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră, cu recunostiință.În teatru, indiferent ce se întâmpla în viaţa actorilor de pe scenă, se spune:

Marele Florin Piersic: „Spectacolul trebuie să continue”

Ei trebuie să fie acolo, să intre în pielea personajelor lor, să vă aducă un zâmbet în suflet, sau o lacrimă în colţul ochiului. Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că ştiţi că a devenit aproape o tradiţie să îmi petrec ziua de naştere pe scenă, cu voi alături .

M-am gândit mult la asta. Şi acum vine marele „Dar”. Copii, e prea multă tristețe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viaţă, Rocco- Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea, se zbate acum între viaţă şi moarte, din acelaşi motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit, să ne ţinem de sărbătoriri.

Şi dacă nu ne vom vedea faţa în faţă, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puţin. Anul ăsta este anul Vărsătorului, aşa că sunt convins că ne aşteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită. VĂ ROG să aveţi grijă de voi şi de cei din jurul vostru. Fiţi buni unii cu alţii şi la anul, facem o sărbătorire şi pentru 85 şi pentru 86 la un loc! E o promisiune! Vă pup cu dragoste!”, scrie Florin Piersic pe Facebook.

Ce spunea Angela Similea despre Florin Piersic

„Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. (…) Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că ”dacă eşti fluture” te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o ”lampă”. Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, în turnee.

Mi-amintesc că Anna Szeleş, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat“, povestea Angela Similea în cartea biografică ”Angela – cântec și rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu.

La mulți ani, maestre! La mulți ani, Florin Piersic!

Adauga un comentariu