National

Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel după decesul Preasfințitului Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei

Publicat: 21 oct. 2021
Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanțe celor din eparhie, dar și credincioșilor

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat de două săptămâni la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator, după ce, în ultimele zile, a fost intubat. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an.

Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanțe celor din eparhie, dar și credincioșilor. El îl descrie pe PS Gurie ca fiind ”arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.”

”Către:

Preasfinţitul Părinte NESTOR HUNEDOREANUL,

Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei,

Membrilor Consiliului Eparhial şi ai Adunării Eparhiale

ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei (2009), arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru eparhia îndoliată,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel către Eparhia Devei și Hunedoarei.

Cauza morții Preasfințitului

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat de două săptămâni la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator, după ce, în ultimele zile, a fost intubat. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an.

„Cu regret şi adâncă durere în suflet, dar şi cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, aducem la cunoştinţa slujitorilor sfintelor altare, a vieţuitorilor din mănăstiri şi a tuturor credincioşilor din Episcopia Devei şi Hunedoarei, că Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie a trecut la cele veşnice în urma unui stop cardio-respirator astăzi, 21 octombrie 2021, în ziua de pomenire a sfinţilor mărturisitori ardeleni”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Devei.

Slujba înmormântării va avea loc, sâmbătă, în Catedrala Episcopală din Deva.

Potrivit basilica.ro, PS Gurie era bolnav de COVID şi era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din 8 octombrie. Starea sa s-a agravat, fiind intubat în urmă cu două zile.

Comentarii
  • Intubarea duce la moarte! Le ard plămânii ,așa cum spunea un profesor universitar și antrenor de scufundări pe o rețea de socializare.Dumnezeu sa-l odihneasca cu drepții !

  • Cand slujitorii Bisericii vor constietiza ca trebuie sa conlucreze cu STAUL sa fie in slujba cetatenilor si sa-i indemne sa se vaccineze?

  • Jeguri satanice imputite si securiste, mai vroia mooooistul de jeg baniel bani si de la mUE!!!!!!
    Muriti toti putori homosexuale……..

Adauga un comentariu