International

Ce mesaj a transmis poporului Kim Jong Un de Anul Nou

Publicat: 01 ian. 2021
Kim Jong Un arătând cu degetul în sus și stând la birou
Kim Jong Un, liderul suprem din Coreea de Nord recunoaște faptul că țara se confruntă cu foametea

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a început noul an cu o vizită la mormântul tatălui şi bunicului lui şi a transmis o scrisoare nord-coreenilor, a informat presa de stat, relatează Reuters.

În scrisoare, Kim le-a mulţumit oamenilor că au avut încredere şi au sprijinit Partidul chiar şi în timpuri „dificile”, potrivit agenţiei KCNA.

Liderul de la Phenian s-a scuzat anterior pentru că nu a reuşit să îndeplinească promisiunile de progres economic şi pentru greutăţile pe care cetăţenii au fost nevoiţi să le îndure din cauza sancţiunilor internaţionale şi a măsurilor stricte luate pentru a preveni epidemia de Covid-19.

„În noul an voi munci din greu pentru a aduce mai devreme noua eră în care idealurile şi dorinţele poporului nostru vor deveni realitate”, a scris Kim.

Coreea de Nord a comunicat că nu a avut niciun caz confirmat de Covid-19, deşi oficialii din Coreea de Sud şi SUA au spus că este puţin probabil ca acest lucru să fie adevărat.

Anul Nou a fost marcat în principala piaţă din Phenian printr-un concert şi un spectacol de artificii la care au participat mii de oameni. La miezul nopţii, Kim şi alţi membri din conducerea ţării au vizitat Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află trupurile tatălui şi bunicului lui, foşti lideri nord-coreeni.

Kim a fost însoțit şi de delegaţi ai Congresului Partidului Muncitoresc Coreean, întâlnire care va avea loc în luna ianuarie şi care va fi prima din ultimii cinci ani. Este aşteptat ca la al optulea congres Kim să anunţe, între altele, un nou plan economic pe cinci ani şi schimbări la nivel înalt.

Nu este clar dacă el va ţine un discurs în prima zi a anului, aşa cum a făcut-o în trecut.

Cum a fost sărbătorit Revelionul în Coreea de Nord

Piata centrala din capitala nord-coreeana Phenian s-a umplut joi seara de o multime de petrecareti veniti sa vada concertul si artificiile de Anul nou, pe fondul restrictiilor impuse pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus, au transmis media de stat nord-coreene citate de Reuters.

Televiziunea publica a aratat participanti la festivitati purtand masti faciale, dar stand aproape unul de altul in Piata Kim Ir Sen, cu baloane si lumini in maini.

Artistii, care nu purtau masti de protectie, au cantat si dansat pe o scena decorata cu un urias „2021” colorat. Oameni de zapada gigantici bateau cadenta in timp ce cantaretii interpretau cantece patriotice, cu refrene precum „Glorie generalului Kim Jong Un” si „Cel mai mult imi iubesc tara”.

Totusi, festivitatile au fost „clar” mai limitate ca amploare decat in anii trecuti, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Adauga un comentariu