Actualitate

Ce mesaj a transmis vicepremierul Raluca Turcan înainte de campanie: „Aveți grijă de sănătate”

Publicat: 16 aug. 2020
Ce mesaj a transmis vicepremierul Raluca Turcan înainte de campanie: „Aveți grijă de sănătate”
Mesajul transmis de vicepremierul Raluca Turcan

Vicepremierul României, Raluca Turcan, lider al Partidului Național Liberal Sibiu, îi îndeamnă pe toţi candidaţii la alegerile locale 2020 să aibă grijă de sănătatea lor şi a cetăţenilor în această campanie electorală, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

„De asemenea, aş vrea să mai fac o precizare. Am spus că avem peste 5.000 de semnături în municipiul Sibiu şi peste 20.000 de semnături în judeţul Sibiu. Vreau să cunoaşteţi că aceste semnături au fost strânse cu respectarea normelor sanitare şi că, pentru noi, şi în această perioadă de campanie, sănătatea oamenilor, sănătatea tuturor celor din jurul nostru primează. Şi la fel vom acţiona şi pe viitor. (…) Îi îndemn pe toţi competitorii politici să aibă grijă la modul în care organizează această campanie, să îşi preţuiască nu doar sănătatea proprie, ci şi sănătatea celor din jurul lor”, a declarat, sâmbătă, Raluca Turcan, în timpul unei conferinţe de presă.

Raluca Turcan a fost prezentă, sâmbătă, 15 august 2020, la sediul Biroului Electoral Judeţean Sibiu, alături de candidaţii liberali pentru Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria Municipiului Sibiu.

„Am depus astăzi candidaturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, pentru Primăria Municipiului Sibiu, pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu. (…) Încrederea de care se bucură PNL în judeţul Sibiu este una care ne măguleşte şi ne responsabilizează”, a spus Raluca Turcan.

Ce a precizat Raluca Turcan despre candidații CJ Sibiu

Conform sursei citate, preşedintele liberal al Consiliului Județean, Daniela Câmpean, candidat pentru al doilea mandat, are „cel mai ambiţios proiect de investiţii de până acum din judeţul Sibiu, un nou spital judeţean.”

„Împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Guvernul României am pus bazele celui mai ambiţios proiect de investiţii de până acum din judeţul Sibiu, un nou spital judeţean. Cred că în această formulă vom putea să vorbim în continuare despre proiecte mari pentru judeţul Sibiu, să vorbim despre centura ocolitoare sud, despre zona metropolitană şi să vorbim despre o creştere a calităţii vieţii pe care ne-o dorim cu toţii. Aşadar am încredere în echipa PNL şi le mulţumesc sibienilor pentru semnăturile acordate şi pentru încrederea cu care ne înconjoară. (…) Îmi doresc să nu dezamăgim”, a adăugat Raluca Turcan.

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Câmpean, este candidatul liberalilor pentru al doilea mandat. Consilierul municipal Adrian Bibu, director al Sălii Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, este candidatul Partidului Național Liberal pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu.

Klaus Iohannis, despre alegerile locale 2020

Klaus Iohannis a făcut o declaraţie referitoare la alegerile locale din 2020. Aflat într-o vizită de lucru la Institutul Cantacuzino, preşedintele ţării, Klaus Iohannis şi-a exprimat punctul de vedere legat de organizarea alegerilor locale din 2020.

În contextul pandemic în care se afla România, Klaus Iohannis a declarat faptul că luna septembrie este realistica pentru organizarea alegerilor locale din acest an. Totuşi, Klaus Iohannis nu ştie dacă referendumul ar putea fi organizat în aceeaşi perioadă. Preşedintele Klaus Iohannis susţine că decizia organizării unui referendum va fi luată la un moment dat.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis susţine faptul că aceste campanii vor fi mai atipice pentru că, el mai probabil de vor desfăşura într-un număr mai mare pe TV, sau în mediul online. Klaus Iohannis respinge categoric ideea de organizări publice mari:

”Trebuie să facem o legislație modernă și constituțională. Alegerile locale, în septembrie, se pot organiza. Dacă respectăm normele simple, putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referemdum sau nu, vom vedea. Nu procedeul de alegere e problema, ci campania. Campaniile vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Vom avea campanii pe medii online, pe tv, nu vor fi adunări cu număr mare. E o provocare și pentru politicieni.”, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu