Indonezia, a patra cea mai populată țară din lume, este unul dintre cele mai afectate state din Asia de Sud-Est de pandemia de coronavirus. Ca să limiteze răspândirea virusului, autoritățile s-au gândit la tot felul de moduri inedite de a face campanie și de a-i convinge pe oameni să poarte mască, de exemplu.
Așa se face că oamenilor prinși că refuză să poarte mască li s-a dat posibilitatea de a se băga într-un sicriu, ca vadă cam cum arată perspectiva morții. Măsura, introdusă miercuri, a avut totuși viață scurtă. Autoritățile au renunțat la ea, după ce a fost intens criticată și a devenit subiect de glume pe internet, relatează BBC.
Ce metodă macabră a folosit Indonezia pentru a convinge populația să poarte mască?
„Pedeapsa” a fost gândită ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității, care presupune de obicei curățarea toaletelor publice. Autoritățile au spus că în acest fel, cel vinovat avea ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său, ca să înțeleagă că există riscul de zăcea la un moment dat într-un sicriu adevărat.
Unul dintre cei în cazul cărora a fost aplicată această măsură, pentru că nu purtase mască, a spus că a fost cea mai rapidă și mai ieftină metodă de a-și rezolva problema cu autoritățile.
Însă măsura a fost intens criticată în mediul online și oamenii au subliniat că nu se sperie de sicrie, așa că autoritățile au renunțat în cele din urmă.
Totuși, tema „sicriului” a fost păstrată în campaniile publice. Pe străzile din capitala Jakarta au fost organizate zilele trecute false procesiuni funerare, cu sicrie învelite în plastic și purtate de oameni îmbrăcați în combinezoane de protecție, cu intenția de a conștientiza publicul despre pericolul pe care îl reprezintă pandemia.
Peste 92.000 de cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Câte persoane se află în stare gravă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă
Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 92.595 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
39.626 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.868 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.339 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Câte persoane au decedat
Până astăzi, 3.812 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 03.09.2020 (10:00) – 04.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (27 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.
46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.