Actualitate

Ce miniștri urmează să fie dați afară. Premierul Nicolae Ciucă va publica lista finală

Publicat: 27 iun. 2022
Nicolae Ciuca
Lista miniștrilor care vor pleca este gata și se află pe masă premierului Nicolae Ciucă

Lista miniștrilor care vor pleca este gata și se află pe masă premierului Nicolae Ciucă. Acesta a făcut anunțul în ședința PNL. Iar în câteva zile vor fi anunțate numele miniștrilor care nu au performat și care vor pleca din Guvern.

Premierul mai are la dispoziție doar cinci zile să încheie această listă și să o prezinte public. Însă marele anunț a fost făcut deja în ședința liberalilor de astăzi și anume premierul Nicolae Ciucă le-a comunicat celor prezenți că lista cu evaluarea miniștrilor este gata. Toate hârtiile sunt pe masă, în biroul său, și în doar câteva zile va prezenta public miniștrii de care este nemulțumit.

Cine urmează să fie dat afară din Guvernul Ciucă

Din primele informații, există nemulțumiri cu privire la ministrul Fondurilor Europene, din partea celor de la PSD. Și asta pentru că s-au îndeplinit doar cinci jaloane și ținte din PNRR din cele 27 care ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul acestui trimestru.

Pe de altă parte, liberalii îl vor plecat din Guvern pe șeful Finanțelor, Adrian Câciu. Aceștia sunt nemulțumiți de situația în care a ajuns țara. Potrivit acestora, o mare vină ar purta-o Partidul Social Democrat, dar și ministrul Finanțelor.

Cseke Attila este, de asemenea, luat în vizor. În principiu pentru modul în care sunt împărțiți banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. Aici este un punct în care cei de la PNL și PSD sunt de acord, deoarece niciuna dintre părți nu îl mai dorește pe acesta în fruntea Ministerului Dezvoltării.

Premierul Nicolae Ciucă l-ar putea schimba din funcție și pe ministrul Apărării, Vasile Dâncu, pentru că, în privința acestuia, sunt nemulțumiri venite chiar din partea președintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a exprimat public și a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a declarat public că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și-a dat demisia

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat joi că demisionează din funcție, după ce procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților să-i ridice acestuia imunitatea, fiind bănuit de 5 infracțiuni.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!Doamne ajută!”, a transmis Adrian Chesnoiu.
Adauga un comentariu