International

Ce opinie are Organizaţia Mondială a Sănătăţii vis a vis de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia

Publicat: 05 aug. 2020
Ce opinie are Organizaţia Mondială a Sănătăţii vis a vis de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia
Ce opinie are Organizaţia Mondială a Sănătăţii vis a vis de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat marţi, 4 august 2020, cu precauţie la anunţul făcut de cercetătorii ruşi potrivit căruia un vaccin împotriva noul coronavirus este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi. Organizația a amintit faptul că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia, scrie agenția EFE.

„Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva Covid-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă.

Reacția OMS vis a vis de vaccinul împotriva coronavirus dezvoltat de Rusia

Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii „sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare” şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, a anunţat la 1 august că Centrul naţional de studii epidemiologice şi microbiologice Gamalei a încheiat testele pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus ce cauzează boala Covid-19, astfel încât a început etapa de înregistrare a produsului.

Potrivit titularului Sănătăţii, medicii şi personalul sanitar vor fi primii care vor primi vaccinul şi este prevăzut că din 10 august să fie trimis în diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizată o campanie mai amplă de vaccinare începând din toamnă.

Dezvoltarea vaccinurilor necesită cel puţin trei faze de mai multe luni ca durată (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), un proces care poate dura câţiva ani.

OMS a anunţat că va trece cel puţin un an şi jumătate până va obţine un vaccin împotriva Covid-19, deşi progresele rapide înregistrate de ţări ca Rusia, SUA, China sau Marea Britanie au alimentat speranţa unei reduceri a acestei perioade, în contextul unei pandemii care este departe de a fi depăşită.

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19. Rusia intenționează efectuarea vaccinărilor împotriva coronavirusului în masă începând cu luna octombrie, au anuntat agențiile locale de știri.

Ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, a declarat că Institutul Gamaleya – un centru de cercetare de stat din Moscova – a finalizat studiile clinice ale vaccinului.

Agenția de știri Interfax a raportat că documentele sunt pregătite pentru înregistrarea vaccinului, în pregătirea utilizării sale în masă, în toamnă.

Murashko a sustinut că medicii și profesorii vor fi primii care vor fi imunizati.

O sursă a declarat agenției de știri Reuters că primul vaccin potențial al Covid-19 al țării ar fi primit aprobarea de reglementare încă din luna august.

Viteza cu care Rusia se deplasează pentru a scoate un potențial vaccin i-a determinat pe unii să se întrebe dacă Moscova pune prestigiul național înainte de știință și siguranță.

Conform celor mai recente date de la Universitatea John Hopkins, Rusia are în total 849.277 de cazuri de coronavirus confirmate, al patrulea cel mai mare din lume.

Peste 14.100 de persoane din țară au decedat din cauza acestei boli respiratorii.

Peste 100 de vaccinuri posibile sunt dezvoltate în întreaga lume pentru a încerca să oprească pandemia.

Cel puțin patru sunt în studiile umane din faza a III-a finală – conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – inclusiv trei dezvoltate în China și altul în Marea Britanie.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au făcut o descoperire la începutul acestei luni, potrivit careia un potențial vaccin „sigur” a descoperit că „induce o reacție imună”.

Adauga un comentariu