Magazin

Ce poți face pentru o experiență confortabilă în timpul jocurilor video?

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce poți face pentru o experiență confortabilă în timpul jocurilor video

Jocurile video reprezintă o metodă excelentă de relaxare pentru tine? În cazul acesta, te invităm să citești în continuare pentru a afla ce poți face pentru o experiență confortabilă în timp sesiunilor de joc.

Alege un scaun de gaming

Cel mai important element când vine vorba despre confortul tău este scaunul de birou, mai exact scaunul de gaming. Având în vedere că poți avea zile în care petreci ore întregi jucându-te, este important ca scaunul să fie unul adecvat. Alege un scaun special conceput pentru gaming, care să îți ofere susținere adecvată și confort. În magazinul topscaune.ro vei găsi o varietate de scaune gaming, pe gustul tuturor și la prețuri excelente.

Hidratează-te

Probabil știi foarte bine cât de importantă este hidratarea în general. Când vine vorba despre gaming, este necesar să bei un pahar de apă la fiecare oră. Creierul tău va funcționa mai alert, având în vedere jocul, iar pentru a preveni o parte din neplăcerile statului pe scaun, vei avea nevoie de o cantitate mai mare de apă decât de obicei. Ar fi de preferat să nu înlocuiești apa cu sucuri, cafea sau ceai. Le poți bea în completarea apei, însă nu în locul acesteia.

Fă pauze scurte la fiecare oră

Știm că uneori, nu poți pune pauză la jocul tău preferat, așa că trebuie să stai cât mai mult timp până reușești tot ce ți-ai propus. Cu toate acestea, îți recomandăm să iei pauze la fiecare oră, chiar dacă sunt de 1-2 minute. Acestea te vor ajuta mai mult decât crezi. Ridică-te de pe scaun, fă câțiva pași în camera sau dacă ai timp, câteva exerciții ușoare cum ar fi ridicări pe vârfuri sau genuflexiuni. Întinde-ți spatele și rotește ușor mâinile. Vei observa cum starea ta de spirit se schimbă imediat și de asemenea nu vei mai resimți oboseala acută și durerile de spate. În plus, vei vedea diferențe majore față de zilele în care nu obișnuiai să iei pauze.

Consumă alimente bogate în grăsimi sănătoase

În alimentația oricărei persoane ar trebui să se regăsească alimente bogate în grăsimi sănătoase, mai ales dacă petrece mult timp pe scaun, în fața computerului. Astfel, este de preferat să consumi zilnic sursele tale preferate de grăsime sănătoasă, cum ar fi avocado, pește, diverse nuci și alune. Astfel, creierul și vasele de sânge vor fi protejate și într-o mică măsură, poți contracara și efectele sedentarismului din orele în care te-ai jucat.

Protejează-ți ochii

Nu în ultimul rând, să discutăm și despre ochi. Dacă nu porți ochelari de vedere, îți recomandăm să îți comanzi o pereche de ochelari fără dioptrii, cu protecție pentru calculator. Astfel, nu vei mai resimți atât de mult efectele privitului în monitor. În plus, poți aplica și regula 20-20-20, ce presupune ca la fiecare 20 de minute să te uiți pentru 20 de secunde într-un punct aflat la 20 feet (aproximativ 6 metri jumătate) distanță. În acest mod, dai șansa ochilor să se odihnească.

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WNHpGX9lSGQ

Adauga un comentariu