Info Turism

Ce preţuri sunt la cazare în staţiunile din România, Bulgaria şi Grecia

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce preţuri sunt la cazare în staţiunile din România Bulgaria şi Grecia
plaja din Mamaia

Ce preţuri sunt la cazare. Odată cu relaxarea măsurilor de restricţie impuse de pandemia de Coronavirus, romanii se pot gândi la o vacanţă pe litoralul românesc sau chiar în ţările vecine ca Grecia şi Bulgaria. În cele ce urmează vom afla care sunt preţurile la cazare în cele mai importante staţiuni româneşti,cât şi din străinătate, în urma unei analize făcută de un turoperator românesc.

Mamaia, cea mai căutată destinaţie de pe litoralul românesc

O analiza făcută de turoperatorul românesc IRI Travel, arată că Mamaia este şi anul acesta cea mai căutată destinaţie romeneasca de pe litoral. Aici preţurile la cazare în hotelurile de 5 stele, care includ şi micul dejun, variază între 70 şi 75 de euro pe noapte/ persoană în luna iunie. În lunile de vârf, respectiv iulie şi august, preţurile vor creşte până la 105 – 110 euro/ noapte/persoană, iar în septembrie, atunci când de obicei debutează programul „Litoralul pentru toţi”, tarifele la cazare vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte/persoană.

„Pentru hotelurile de 4 stele tarifele variază în Mamaia în funcţie de regimul ales de client. La mare căutare sunt în continuare hotelurile cu all inclusive sau ultra all inclusive, chiar dacă ţara noastră are puţine astfel de hoteluri în comparaţie cu Bulgaria”, a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Hotelurile de 4 stele din Mamaia au anunţat, pentru lunile iunie şi septembrie, tarife cuprinse între 60 şi 85 de euro pe noapte, în luna iulie sunt anunţate tarife până la 100 şi 110 euro de persoană, urmând ca în august preţurile la cazare să ajungă chiar la 120 euro de persoană.

Dacă ne raportăm la hotelurile de 3 stele, evident, tarifele la cazare sunt mai mici, accesibile pentru buzunarul oricărui turist venit în concediu la Mamaia. Astfel, preţurile au o medie de 30-50 de euro/ persoană/ noapte. La 30 de euro/ noapte aveţi inclus micul dejun, în timp ce la 70 de euro/ noapte, regimul este de all inclusive.

Ce preţuri sunt la cazare în Costineşti şi Eforie Nord

Costineşti (4 stele, mic dejun)

Iunie şi septembrie: 35 – 40 euro/ noapte/ persoană

Iulie: 50 – 55 euro/ noapte/ persoană

August: 60-65 euro/ noapte/ persoană

Costineşti (3 stele, mic dejun)

Iunie: 20 – 25 euro/ persoană/ noapte

Iulie: 30 euro/ persoană/ noapte
August: 35 euro/ persoană/ noapte

Septembrie: 15-17 euro/ persoană/ noapte

Eforie Nord (4 stele, mic dejun)

Iunie: 38 – 80,5 euro/ persoană

Iulie: 67,5 – 112,5 euro/ persoană

August: 67 – 112,5 euro/ persoană

Septembrie: 38 – 67 euro/ persoană

În privinţa hotelurilor de 3 stele din staţiunea Eforie Nord, preţurile sunt evident mai mici. Astfel, în iunie tarifele sunt undeva între 20 – 25 euro/ noapte, în iulie 48 – 53 euro/ persoană, în august, 53-55 euro/ persoană, iar în septembrie, preţurile scad din nou la 20 de euro/ persoană/noapte.

Ce preţuri sunt la cazare în Bulgaria

Şi anul acesta, Nisipurile de Aur este una dintre cele mai căutate staţiuni de pe litoralul bulgăresc. Hotelurile de 5 stele de aici practică tarife cuprinse între 48 şi 52 de euro, aici fiind inclus doar micul dejun. La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun variază în jurul cotei de 25 de euro/ persoană, în timp ce la all inclusive, acestea urca până la 40 de euro. La 3 stele, diferenţa pe noapte între hotelurile care oferă mic dejun şi all inclusive nu este decât de 5 euro. Adică 20-22 euro/ noapte sau 25-27 euro/ persoană.

În Sunny Beach, o altă staţiune căutată de către turiştii romani, la hotelurile de 5 stele, lunile iunie şi septembrie, preţurile la cazare sunt între 60 şi 65 de euro/persoană, la 4 stele au o valoare cuprinsă între 40-45 de euro/ persoană, în funcţie de regimul ales, la 3 stele cu mic dejun preţul este de 20 de euro/ noapte, iar cu all inclusive, 25-30 euro/ noapte.

În perioada de vârf a sezonului estival, în lunile iulie şi august, la 5 stele cu all inclusive, tarifele se majorează până la 77-80 de euro, la 4 stele all-inclusive tarifele sunt între 48-55 euro, iar cu mic dejun între 40-45 euro. Hotelurile de 3 stele din Sunny Beach practică tarife cuprinse între 30 şi 40 de euro în funcţie de masă.

Ce preţuri sunt la cazare în Grecia

Preţurile la cazare în Grecia pentru luna iunie nu sunt stabilite deoarece romanii încă nu ştiu exact cum vor putea să călătorească în această ţară. Spre exemplu, preţurile la cazare pentru luna iulie, în insula Thassos, pornesc de la 22-25 de euro/noapte la hotelurile de 3 stele cu self catering şi ajung la 40-45 de euro dacă alegeţi o cazare cu micul dejun inclus. La hotelurile de 4 stele preţurile variază între 70 şi 80 de euro, cu micul dejun inclus, iar la 5 stele tarifele la cazare sunt cuprinse între între 70 şi 90 de euro.

În luna august, tarifele din Thassos ajung la 55 de euro/persoană, la hotelurile de 3 stele, la 4 stele au o valoare de 75-85 de euro, în timp ce preţurile la cazare practicate de hotelurile de 5 stele pot ajunge şi la 100 de euro.

Pentru luna septembrie, preţurile la cazare din Grecia scad cu 10-15 euro/ pe noapte sub cele practicate în iulie.

Adauga un comentariu