Prima pagină » Magazin » Ce probleme financiare apar în cuplu, care pot să distrugă relația?
Ce probleme financiare apar în cuplu, care pot să distrugă relația?

Ce probleme financiare apar în cuplu, care pot să distrugă relația?

29 mai 2020, 10:18,
în Magazin

În orice cuplu apar la un moment dat probleme financiare. Acestea pot fi depășite cu răbdare și luarea unor decizii corecte. Deja oamenii știu că primul motiv de divorț sunt banii

Conform unui studiu al Universității din Utah, cuplurile care se ceartă o dată pe săptămână de la bani au o probabilitate de 30% mai mare să divorțeze, decât cuplurile care se ceartă de la bani o dată pe lună. De asemenea, există un alt studiu, prezentat în revista Family Relations, care s-a realizat pe un număr de 4.500 de cupluri și care a demonstrat că certurile despre bani au fost cauza principală de divorț, indiferent de venituri sau mărimea datoriei. 

Psihologii explică însă, că în astfel de cazuri, nu este vorba doar despre bani, ci despre putere și control. Soțul de exemplu are tendința de a controla banii, dar și relația. Acest lucru creează o problemă în relație, aceasta nu mai este armonioasă. Pentru a rezolva un asemenea conflict trebuie multă răbdare din partea ambelor persoane din cuplu. Ele trebuie să discute cu calm despre ce cred cu privire la bani, datorii create, etc.

În unele cazuri este nevoie de ajutorul unui terapeut sau consilier financiar, pentru a se rezolva situația și a nu ajunge la divorț. Prin terapie sau consiliere, mulți oameni găsesc soluții prin care să scape de datorii și să înțeleagă mai bine situația creată și unde greșesc. În ziua de astăzi, există mulți oameni care au datorii și probleme financiare.

 

Nu se poate spune că este o chestiune de vârstă, astfel de probleme apar și la cuplurile tinere și la cele care au deja mulți ani de căsătorie. Desigur, în cazul persoanelor în vârstă, nivelul datoriilor este mai mare din cauza faptului că acestea au pensii mici și deci împrumuturile sunt plătite cu dificultate. În cazul tinerilor care au joburi se poate vorbi despre lipsa de maturitate sau indiferență. Probabil că există și alte motive pentru care s-a ajuns la un nivel ridicat al datoriilor și la discuții interminabile. 

Șomajul este un factor ce poate cauza dificultăți financiare. Mulți oameni pot plăti datoriile dacă merg la muncă, însă dacă sunt în șomaj, lucrurile se complică. Adesea, când veniturile sunt mai mici și obligațiile (de a plăti ratele la bancă sau datoriile) sunt mai greu de îndeplinit. În timp, oamenii pot ajunge să acumuleze datorii mari și să nu mai știe ce să mai facă pentru a le plăti. 

O soluție pentru plata datoriilor și rezolvarea problemelor financiare ar fi și munca la un studio videochat București unde salariile sunt mult mai mari decât la alt tip de job. Dacă te-ai decis să scapi de datorii, un astfel de job te poate salva din situația creată. Ideea nu este să muncești mai mult, ci să ai un job mai bine plătit. Multe persoane tinere au ales să aibă un astfel de job nu neapărat pentru plata datoriilor, ci pentru a avea câștiguri mai mari. Astfel au obținut o stabilitate financiară și au reușit să facă și economii. Cu ajutorul banilor strânși și-au pus în aplicare anumite proiecte, au deschis o afacere. 

Pentru a nu ajunge la divorț din cauza certurilor de la bani este indicat ca ambele persoane să aibă câte un cont separat (în care fiecare să aibă bani pentru distracții și plăcerile personale) și un cont comun (pentru cheltuielile casei, plata facturilor și a vacanțelor). În acest fel, fiecare își va cumpăra ce își dorește cu banii din contul personal și nu vor apărea discuții de la bani. Desigur asta funcționează foarte bine atunci când ambii parteneri au un loc de muncă și un salariu cât de cât acceptabil. Dacă veniturile sunt mici este cam greu să fie atâtea conturi, mai ales în cazul în care doar unul lucrează. Cel care aduce banii în casă probabil are și tendința de a gestiona finanțele și de a controla relația.

În ceea ce privește împrumutul de bani, aici lucrurile stau altfel. În primul rând nicio persoană nu ar trebui să împrumute prea mulți bani, mai ales dacă își dă seama că nu are posibilitatea să-i restituie la timp. Dacă împrumuți bani de la un prieten, cu siguranță apare posibilitatea să se strice relația. Mai bine este să-l înveți pe acel prieten cum să facă banii de care are nevoie, decât să-i împrumuți o sumă mare și astfel să se schimbe dinamica relației.   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`