Actualitate

Ce reacție a avut Cristian Popescu Piedone după decizia finală a BEC privind renumărarea voturilor

Publicat: 04 oct. 2020
Reacția lui Cristian Popescu Piedone cu privire la decizia BEC
Cristian Popescu Piedone, primar Sectorul 5

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a hotărât, duminică, 4 octombrie 2020, să admită contestaţiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral de sector de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 5. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a avut o primă reacție.

„E mult de muncă în Sectorul 5! V-am promis că după alegeri mă apuc de treabă și asta fac! Promisiunile mele se transformă în fapte!

Am mers astăzi pe străzile din sector pentru a vedea ce avem de rezolvat în perioada următoare. Am și identificat o problemă majoră care trebuia rezolvată de îndată. Bucăți dintr-un zid stăteau să cadă într-o zonă extrem de circulată. Bucăți de beton care puteau să cadă oricând pe cei care treceau prin zona Mărgeanului, lucru care s-a întâmplat deja în trecut. Oamenii spun că au fost făcute numeroase sesizări la primărie, dar au fost ignorați de fosta conducere.

Pentru că lucrurile nu puteau rămâne așa, am sunat la 112, iar un echipaj de poliție a asigurat perimetrul până când cei de la ISU au demolat zidul care punea în pericol siguranța oamenilor!

Așa se întâmplă când un primar nu iese din birou timp de 4 ani. Nu l-a interesat care este situația reală din Sectorul 5. Însă lucrurile nu vor mai continua așa!

V-am promis că voi sta printre dumneavoastră, că voi veni personal pe teren să văd care sunt problemele din sector! Nu avem timp de pierdut, sunt multe lucruri de făcut! Voi fi zilnic pe străzi, pentru că numai așa pot vedea exact care sunt lucrurile pe care trebuie să le rezolvăm urgent! „, scrie Piedone pe Facebook.

Ultimatum dat de Biroul Electoral Central

Ultimatumul a fost dat având în vedere ultimă săptămână estrem de agitată, fiindcă astăzi se împlinește exact o săptămână de la alegerile din 27 septembrie. Cei de la BEC își doresc așadar să se termine discuțiile și să aibă un rezultat final.

La Sectorul 1, în prima fază Clotilde Armând a ieșit ca fiind învingătoare însă au fost depuse ulterior nenumărate plângeri și anchete deschise, în urma înregistrărilor apărute în spațiul public, în care se observă cum mai mulți oameni intră în sala cu sacuri în toiul nopții și fură un sac.

Rezultatele finale sunt așadar așteptate astăzi, până în ora 15:00.

Scandalul fraudării voturilor continuă

Trei comune, dar și un oraș își vor alege din nou primarii într-o săptămână. Este vorba despre comună Rebra, din județul Bistrița Năsăud, Orțișoara, județul Timiș și comună Bâlci din județul Teleorman.

De asemenea, BEC a luat decizia de anulare a alegerilor din orașul Moldova Noua, județul Caraș-Severin, după plângerea făcută de PNL, care a reclamat fraudarea scrutinului.

Avocatul lui Tudorache, noi declaraţii în scandalul momentului

„Vă informez că mâine (n.r. duminică, 4 octombrie, la ora 12.00, se judecă ultima contestație formulată de noi, prin care cerem renumărarea”, a spus avocatul Mihai Drăgan, sâmbătă, aproape de miezul nopții, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Descoperiți” a Andreei Sava.

Amintim că Mihai Drăgan a declarat, vineri, că nu se poate declara un câştigător la Primăria Sectorului 1, pentru că 17 secţii de votare nici în prezent nu sunt „pe cheie”, prin urmare numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate.

Mihai Drăgan a subliniat că, pe lângă faptul că rezultatul este viciat, procesul electoral nu poate fi finalizat atât timp cât „nu cad pe cheie toate procesele verbale”.”, preciza ieri avocatul lui Dan Tudorache.

Comentarii
Adauga un comentariu