Această masă are abilitatea de a curăța rămășițele fecale din intestine și vă ajută să slăbiți. Un alt beneficiu al acestei mese este că echilibrează secreția de acid din stomac.
Această salată de vitamine este alcătuită din legume ce abundă în vitamine, minerale, fibre și pectină. Așadar, această minidietă vă va curăța eficient intestinele. Are puține calorii, astfel ajutând la slăbit.
Se pun 3 părți varză, o parte morcovi, o parte sfeclă roșie. Varza se taie fideluță, iar morcovii și sfecla se dau pe răzătoarea mare. Legumele cu frunze vezi se rup și se pun în cantitatea dorită de fiecare. Puteți adăuga în salată mărar, frunze de țelină sau pătrunjel. Adăugați puțin suc de lămâie. Puteți adăuga și usturoi mărunțit. Adăugați ulei de măsline.
Este recomandat să evitați sarea, dar dacă nu puteți mânca nesărat, folosiți sos de soia, care conține sare și îmbunătățește gustul mai mult decât sarea simplă. De asemenea, are o valoare nutrițională importantă și nu este dăunător pentru sănătate.
Morcovul are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat, ajută în lupta cu cancerul, este un bun antioxidant, reduce colesterolul, stimulează funcția hepatică, hipoglicemiant în diabet, redă pofta de mâncare, reglează tulburările metabolismului, elimină acidul uric, întărește capacitatea de apărare a organismului, antianemic, sporește numărul de globule roșii și hemoglobina, reglator intestinal, antiputrid, depurativ, fluidifiant biliar și pectoral, cicatrizant gastric, crește acuitatea vizuală, dilată vasele coronare, favorizează lactația și are rol de vermifug intestinal.
Toxinele din alimentație, aer, apă, diferite ambalaje sau detergenți se acumulează în organism și ajung să îl sufoce, producând afecțiuni din cele mai diverse, de la alergie la reumatism și de la scăderea imunității la Alzheimer. Substanțele active din sfecla roșie au calitatea de a ajuta la eliminarea acestor toxine, încă de la nivel celular, și de a ajuta la eliminarea lor prin colon, transpirație și diureză.
Efectele sale detoxifiante sunt atât de intense, încât multe persoane care țin cură cu suc de sfeclă roșie se confruntă, în primele săptămâni, cu fenomene neplăcute, cum ar fi stările de greață, tulburările de tranzit intestinal, mirosul neplăcut al excrețiilor. Aceste semne sunt cunoscute în medicină naturală ca reacție de dezintoxicare și sunt semnul că tratamentul funcționează și dă rezultate.
Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului:
Legumele cu frunze verzi absorb toxinele din organism și neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele. Include în alimentație legume ca spanac, rucolă, frunze de păpădie, frunze de muștar etc.