National

Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu cu tot cu bonusuri și sporuri

Publicat: 11 apr. 2021
angajat la garda de mediu
Salariul net al unui astfel de angajat este de 12218 lei net lunar, conform comunicării făcute de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

 

Garda de Mediu este o agenţie guvernamentală, care este aflată în subordinea Ministerului Mediului. Salariile, sunt desigur, pe măsură în Garda de Mediu, la fel şi primele şi bonusurile.

Scopul Gărzii de Mediu este de a controla activităţile care pot avea un impact nefast asupra mediului înconjurător. Tot angajaţii acestei organizaţii sunt cei care dau amenzi, conform legislaţiei existente în domeniul de protecţie a mediului.

Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu?

Numele complet este de Garda Naţională de Mediu, prescurtat GNM, şi are un complet de aproape 600 de comisari, cu o bună parte din aceştia acţionând în Bucureşti.

Garda Naţională de Mediu este condusă de un comisar general, iar din 11 martie 2021 funcţia este ocupată de către Octavian Berceanu. În trecut, comisari generali au mai fost Gabriela Dorojan, Robert Szep, Bogdan Gheorghe Trif, Florin Diaconu, Constantin Octavian Daescu, Silvian Ionescu, Gheorghe Constantin Rusu, Marius Octavian Popa şi Constantin Silinescu.

Salariul net al unui astfel de angajat este de 12218 lei net lunar, conform comunicării făcute de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Inspectorii de specialitate, în funcţie nivelul de salarizare stabilit după vechime, pot câştiga suma de 7278 lei lunar. Totodată, este aplicat şi bonusul de 15% din salariul de bază, pentru munca în condiţii vătămătoare.

Cu ce se ocupă, de fapt, angajaţii de la Garda de Mediu?

Pe lângă aceste sume pe care le vor încasa lunar, angajaţii de la Garda de Mediu primesc şi indemnizaţii de hrană, reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară, direct proporţional cu orele lucrate în luna precedentă.

Garda de Mediu are ca atribuţii de protecţia mediului următoarele misiuni:

controlul modului în care sunt respectate actele de reglementare de protecţie a mediului;
exercită controlul cu privire la desfăşurarea acţiunilor de import-export a produselor, bunurilor şi altor materiale, cu regim special de comercializare;
exercită controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore şi/sau impact semnificativ transfrontalier asupra mediului, în vederea prevenirii şi limitării riscurilor de poluare;
participă la intervenţiile pentru eliminarea sau diminuarea efectelor majore ale poluărilor asupra factorilor de mediu, şi la stabilirea cauzelor acestora şi aplică sancţiunile prevăzute de lege;
controlează investiţiile în domeniul mediului în toate fazele de execuţie şi are acces la întreaga documentatie;

Comentarii
 • Iar cand suni la garda de mediu, in orice moment al zilei si in orice zi ca sa anunti despre arderi de vegetatie sau de alte materiale in gospodarii, nu raspunde nimeni. Am trimis si un email la care nici acum, de luni de zile nu am primit nici un raspuns. Pai la asa salarii angajatii de la GNM nu au timp sa se ocupe de combaterea poluarii, ei nu au timp sa-si cheltuie salaroaicele.

 • Un articol incomplet ,slab documentat si inutil, menit sa creeze discordie , nimic mai mult Marea majoritate a comisarilor de mediu lucreaza in cadrul comisatratelor judetene, deci in tara, iar salariile lor nete cu tot cu sporuri si norma de hrana, nu depasesc 4.700 de lei.

 • Stimabililor… Halal jurnalism… Cum puteți minți atât de mult? 12.000 lei? Salariul de comisar superior cu tot cu sporul de condiții vătămătoare și cu hrana (pe care o iau toți bugetarii) este de puțin peste 4.600 lei.
  Nu mai mințiți și nu mai promovați ura între oameni. Informați-vă corect de pe site – ul http://www.gnm.ro

 • V-ați lovit la cap fraților ? Un comisar abia trece cu tot cu spor de 4000 de lei net. Un fake news ordinar. Garda de Mediu are salarizarea cea mai mică din întreg sistemul de stat. Iar că și organ de control nu mai vorbim. Când trebuie sa dai o amendă de 100000 lei stai sa te gândești dacă îți permiți un avocat bun , pentru că nu te apără nimeni dacă ești acuzat pe nedrept de abuz sau mai știu eu ce . Sunt oameni cu putere financiară care oricând te poate tîrî într-un proces unde ești singur. Statul nu te protejează. Ești pe cont propriu oricâte intenții bune ai avea și bună-credință.

 • De unde ati scos salariile alea? Ca unui comisar ii trebuie aproape 4 luni ca sa ajunga la o asemenea suma. Cred ca nici comisarul general nu ia un asemenea salariu, deci …de unde e suma aia???!!! Nici salariul brut nu e atat, cum sa fie ala net? Te pomenesti ca angajatii Garzii de Mediu au salarii si ei nu stiu! (Sper ca s-a simțit ironia.) Salariile pentru comisarii cu vechime (fara doctorate, ca aia sunt putini) sunt in jur de 4.000lei. Deci … Nu ma pot opri din a ma minuna ce pot face unii ca sa atraga atentia si sa arunce cu noroi in altii. Ce fel de suflet si ce fel de caracter o fi avand persoana? Vai de sufletul lui!

 • Ar fi interesant sa aflam si cat ati luat voi pentru articolul asta.Parca e facut la comanda.Orice jurnalist de bun simt se uita pe declaratia de avere a oricarui angajat si poate vedea ce salariu are fiecare. Nu ca ar fi ei usa de biserica, bai dar voi, asa slugi?! Cum sa fi asa ticalos, sa minti fara sa clipesti?! Dar e bine. Am mai taiat o publicatie de pe lista. Si o sa va ajut sa mai scapati si de alti cititori.Caci meritati, deontologilor!!!!

 • Salariul anuntat de voi este, eventual, al comisarului general, care are rang de ministru secretar de stat. Un comisar de teren, dintr-un judet, are in jurul a 4000 – 4200 lei net, iar un comisar sef de judet nu depaseste 5500 lei.
  Dar pe nimeni nu intereseaza complexitatea legislatiei pe care trebuie sa o stie si sa o aplice, riscul de a fi târât prin procese, sesizarile idioate (de cele mai multe ori) la care trebuie sa formuleze raspunsuri, complexitatea problemelor cu care se lovesc, dotarea mai mult decat precara (un laptop si un pix), riscurile fizice atunci cand nu sunt intr-o intreprindere, lipsa cronica de carburant (100 litri / lună), lipsa platii orelor suplimentare, lipsa cronica de personal (in medie 10 – 12 comisari intr-un judet), etc.
  Dar cetatenii au „decat” drepturi !
  Nicio obligatie ! Doar drepturi !
  Dar

 • 3 pași simpli pentru „jurnaliștii” Bzi

  Pasul 1 : intrați pe situl Gărzii de Mediu și verificați declarațiile de avere

  Pasul 2: rugați frumos un copil de școală generală sa va împartă venitul anual la 12

  Pasul 3 : semi-victorie ! Tot nu ai nici o treabă cu jurnalismul dar măcar afli salariile angajaților GNM

 • Mizerii de jurnalisti. Voi stiti foarte bine ca functionarii publici au obligatia de a depune declaratia de avere anual in vederea publicarii, spre cunostinta publica….cu toate acestea ati preferat sa spuneti niste enormitati….as fi curios sa vad acel raspuns al Ministerului Mediului Apelor si Padurilor….eu cred ca nu exista.

Adauga un comentariu