Prima pagină » National » Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu cu tot cu bonusuri și sporuri
Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu cu tot cu bonusuri și sporuri

Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu cu tot cu bonusuri și sporuri

11 apr. 2021, 14:00,
în National

 

Garda de Mediu este o agenţie guvernamentală, care este aflată în subordinea Ministerului Mediului. Salariile, sunt desigur, pe măsură în Garda de Mediu, la fel şi primele şi bonusurile.

Scopul Gărzii de Mediu este de a controla activităţile care pot avea un impact nefast asupra mediului înconjurător. Tot angajaţii acestei organizaţii sunt cei care dau amenzi, conform legislaţiei existente în domeniul de protecţie a mediului.

Ce salarii au angajații de la Garda de Mediu?

Numele complet este de Garda Naţională de Mediu, prescurtat GNM, şi are un complet de aproape 600 de comisari, cu o bună parte din aceştia acţionând în Bucureşti.

Garda Naţională de Mediu este condusă de un comisar general, iar din 11 martie 2021 funcţia este ocupată de către Octavian Berceanu. În trecut, comisari generali au mai fost Gabriela Dorojan, Robert Szep, Bogdan Gheorghe Trif, Florin Diaconu, Constantin Octavian Daescu, Silvian Ionescu, Gheorghe Constantin Rusu, Marius Octavian Popa şi Constantin Silinescu.

Salariul net al unui astfel de angajat este de 12218 lei net lunar, conform comunicării făcute de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Inspectorii de specialitate, în funcţie nivelul de salarizare stabilit după vechime, pot câştiga suma de 7278 lei lunar. Totodată, este aplicat şi bonusul de 15% din salariul de bază, pentru munca în condiţii vătămătoare.

Cu ce se ocupă, de fapt, angajaţii de la Garda de Mediu?

Pe lângă aceste sume pe care le vor încasa lunar, angajaţii de la Garda de Mediu primesc şi indemnizaţii de hrană, reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară, direct proporţional cu orele lucrate în luna precedentă.

Garda de Mediu are ca atribuţii de protecţia mediului următoarele misiuni:

controlul modului în care sunt respectate actele de reglementare de protecţie a mediului;
exercită controlul cu privire la desfăşurarea acţiunilor de import-export a produselor, bunurilor şi altor materiale, cu regim special de comercializare;
exercită controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore şi/sau impact semnificativ transfrontalier asupra mediului, în vederea prevenirii şi limitării riscurilor de poluare;
participă la intervenţiile pentru eliminarea sau diminuarea efectelor majore ale poluărilor asupra factorilor de mediu, şi la stabilirea cauzelor acestora şi aplică sancţiunile prevăzute de lege;
controlează investiţiile în domeniul mediului în toate fazele de execuţie şi are acces la întreaga documentatie;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`