Actualitate

Ce salarii au angajații de la Poliția Animalelor cu tot cu bonusuri și sporuri

Publicat: 02 apr. 2021
Poliția Animalelor este o nouă structură MAI, care se ocupă de necuvântătoare, după cum sugerează și numele. Concurența a fost una foarte mare pentru ocuparea posturilor de polițist în acest domeniu, pentru că și salariul este unul pe măsură, extrem de atractiv

Poliția Animalelor este o nouă structură MAI, care se ocupă de necuvântătoare, după cum sugerează și numele. Concurența a fost una foarte mare pentru ocuparea posturilor de polițist în acest domeniu, pentru că și salariul este unul pe măsură, extrem de atractiv.

Puțini știu la ce sumă ajunge salariul unui agent și ce bonusuri și sporuri primesc polițiștii de animale.

Salarii la Poliția Animalelor

Poliția Animalelor este una dintre cele mai noi structuri MAI. Aceasta se asigură de protejarea și salvarea animalelor, având în vedere că, în ultima vreme, s-au intensificat actele de brutalitate împotriva animalelor. Rolul polițiștilor din această structură este unul extrem de important, ținând cont de faptul că necuvântătoarele au mare ajutor din parte oamenilor.

Pe cât de mare este responsabilitatea, pe atât de mare este și salariul agenților de la Poliția Animalelor. Din acest motiv, concurența este mare și tot mai mulți oameni vor să intre în acest domeniu, pentru a profita de avantaje, dar și pentru că iubesc animalele și vor să le ajute.

Se pare că salariul unui polițist pentru animale, cu sporuri și alte bonusuri, poate ajunge până la 7000 de lei. Cu toate acestea, poliștii mai vechi nu sunt deloc de acord cu aceste salarii, ci le consideră exagerate. În plus, agenții cu vechime sunt de părere că toate resursele umane și logistrice ar trebui folosite pentru a rezolva alte probleme mai mari ale statului, probleme reale ale oamenilor și nicidecum cele ale animalelor.

„Ajungând peste noapte poliţişti, ei vor beneficia şi de vechime în specialitatea studiilor absolvite, adică de medicină veterinară, şi vor obţine şi gradul de comişar şef, cel mai probabil. Putem vorbi chiar şi de salarii de 6-7.000 de lei pentru un comisar şef cu funcţie de conducere, în timp ce pentru agent salariul va fi undeva la 3.500 de lei.”, a declarat Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului EUROPOL.

Poliţia Animalelor Alba s-a desfiinţat în 2011

În anul 2011, Poliția Animalelor din Alba s-a desființat. Toți agenții și comisarii-șefi și-au dat demisia, după ce nu și-au mai primit salariile. Timp de opt lunii, aceștia acuzau că au muncit voluntar și nu au primit niciun fel de remunerație, motiv pentru care a pornit o întreagă răscoală.

Mai mult, angajații din această structură se plângeau de faptul că nu aveau nici măcar dotările necesare pentru a duce o acțiune din teren la bun sfârșit. De exemplu, agenții nu avea lasou special pentru prinderea câinilor agresivi, injectabile de prim ajutor, însă,de mai multe ori, veterinarii i-ar fi sponsorizat.

Comentarii
  • Pe lângă salariile astea le mai da și bani de chirii, ceea ce nu e absolut deloc corect. Mai mult decât atât, in prezent le da bani sa-si cumpere case. Si uite asa vine o pișată de la Botoșani sau Suceava, da concurs aici care e grilă, mai exact X și Zero, dupa care o angajează doar cu buletinul, îi dă bani de chirie și trai neneacă! În schimb dacă te uiți la ce face, care este randamentul ei, o sa fie o mare problemă! Nimic! Nimic inafara de selfie pe Facebook și alte prostii mărunte! Și mai mult decât atât, sunt o grămadă care își fac acte fictive de chirii si primesc bani degeaba de la stat. Sau, își cumpără casă pe numele lu măsa, tat-su, fratesu, etc, după care face cu acesta contract de chirie. Dar dacă te uiți, ratele în fapt el le plătește. Asta se numește furt ! Cineva doarme!

Adauga un comentariu