National

Ce salariu are medicul-erou de la Piatra Neamț? Ioan Cătălin Denciu și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu are medicul-erou de la Piatra Neamț Ioan Cătălin Denciu și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții
Medicul erou Ioan Cătălin Denciu

Ce salariu are medicul-erou de la Piatra Neamț care și-a riscat viața pentri a-și salva pacienții. Ioan Cătălin Denciu, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a rămas cu arsuri pe 40% din suprafața corpului după noaptea fatidică. Medicul are vârsta de 48 de ani și a absolvit Facultatea de Medicină din Iași.

Ce salariu are medicul-erou de la Piatra Neamț?

Pacienții pe care i-a avut au doar cuvinte de laudă pentru curajosul medic. După faptele sale, unde a dat dovada de un curaj cum rar mai este văzut în ziua de astăzi, multa lume se întreabă cu cât era recompensat de statul român.

Omul care după un an de stat în linia întâi, în lupta cu COVID-19, a ajuns el însuși să lupte pentru prorpia viață după teribilul incendiu de acum câteva zile.

Potrivit unui raport din luna martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, un medic primar de la secția ATI (cazul lui Ioan Cătălin Denciu) câștigă în jur de 7.000 lei brut.

La această sumă se adaugă și contravaloarea turelor, care poate dubla venitul de bază și chiar mai mult. În martie, în contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat medici primari care au primit chiar și peste 10.000 lei lunar brut doar din contravaloarea gărzilor.

Ce salarii se mai încasau la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

Medicul erou de la Piatra Neamț aves câștiguri lunare de aproximativ 7.000 lei brut. Printre altele la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: un șef de secție are un salariu de bază de aproximativ 17.400 lei, la care se mai adaugă un spor de condiții periculoase care poate ajunge la 9.000 lei, brut.

Un medic specialist câștigă aproximativ 5.000 lei, la care se adaugă gărzile, iar un asistent medical principal poate ajunge la peste 9.000 lei brut, incluzând aici și sporurile. Un brancardier poate ajunge la 3.000 lei (incluzând sporurile) iar un îngrijitor tot în jur de 3.000 lei.

Un electrician (cel care este responsabil cu rețeaua electică – sursa incendiului, conform pompierilor) este remunerat cu 3.500 lei, la care se adaugă 1.000 lei spor de ore lucrate în timpul sărbătorilor legale. Chiar și liftierul poate ajunge la peste 3.500 lei brut, incluzând sporurile.

Gest emoționant făcut de o româncă stabilită în Belgia pentru familia medicului erou

Vestea tragedei care a avut loc la noi în țară s-a răspândit foarte repede în mai multe țări! Cecilia Cojocaru, o româncă stabilită în Belgia, din Piatra-Neamț, în semn de respect pentru medicul-erou care și-a riscat viața pentru a salva pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Piatra Neamţ, își pune la dispoziție locuința pentru membrii familiei acestuia!

Femeia a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care și-a rugat toți prietenii să o pună cât mai repede în contact cu familia lui Cătălin Denciu, pentru a-i putea ajuta așa cum se cuvine!

Cecilia deține un apartament cu două camere, situat la doi kilometri distanță de spitalul la care a fost transferat de urgență medicul-erou și are de gând să-l pună la dispoziție familiei acestuia pe o perioadă necondiționată!

Adauga un comentariu