National

Ce salariu are Patriarhul Daniel! Iată suma pe care o câştigă lunar

Publicat: 18 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu are Patriarhul Daniel Iată suma pe care o câştigă lunar
Imediat după ce a ieșit de la ședința solemnă la care a fost invitat, Patriarhul Daniel a declarat jurnaliștilor faptul că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus

Probabil multă lume se întreabă se salariu are Patriarhul Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe Romane! Potrivit informaţiilor apărute în presă, cel mai mare personaj al ortodoxiei româneşti are un salariu destul de mare, mai ales după ce anul trecut s-a majorat salariul minim pe economie.

Este de menţionat faptul că fiecare funcţie din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane este plătită diferit, iar salariile pentru cei din funcţii înalte pot ajunge şi la 8.000 de lei lunar.

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel este una dintre cele mai importante persoane din România, motiv pentru care mulţi se întreabă ce salariu are acesta lunar. La începutul lunii ianuarie a anului trecut, salariul Patriarhului Daniel a crescut destul de mult, atunci când s-a majorat salariul minim pe economie, ajungând la suma de 23.920 de lei, faţă de 16.600 de lei cât avea înainte de luna ianuarie 2020.

Într-o comparaţie, Klaus Iohannis, preşedintele României, avea salariul de 22.800 de lei, mărit tot din ianuarie 2020 la aproape 25.000 de lei.

Ce studii are Patriarhului Daniel

Dan Ilie Ciobotea, pe numele său real, a fost student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, unde a obţinut Diploma de licenţă în teologie.

Între timp, acesta a frecventat cursurile de doctorat în cadrul Institutului Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi, continua studiile la Facultatea de Teologie Protestantă a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg.

Ulterior, a urmat vreme de doi ani la Universitatea Albert Ludwig, Facultate de Teologie Catolică. În 1980, acesta a fost lector la Institutul Ecumenic de la Bossey-Elvetia, iar între anii 1986-1988 a fost director adjunct al institutului.

Ce salarii au preoţii în România

Este cunoscut faptul că statul alocă sume uriașe pentru personaul cultelor religioase, în țara noastră meseria aceasta fiind foarte importantă. Desigur că suma lunară primită de ei diferă în funcție de statutul pe care-l dețin.

Un preot la început de drum câştiga salariul net sub 2.000 de lei, cei cu vechime au peste 2.000 de lei. De asemenea, sumele adunate la diferite sărbători sau din donaţiile din timpul slujbelor rămân să se împartă între aceştia. Un episcop poate câştiga 5.000 de lei, un mitropolit 7.500 de lei, iar un Patriarh poate ajunge la peste 8.000 de lei.

Până în anul 2022, un preot la început de drum (cu studii superioare) va putea avea salariul de 3.700 de lei brut, un preot de gradul II şi cu studii superioare va putea primi 3.900 de lei, iar un preot definitiv cu studii medii va putea pirmi 3.650 de lei brut.

Însă, venitul preoţilor nu este reprezentat doar de salariu. Sumele adunate la diferite sărbători sau din donaţiile din timpul slujbelor se împart între preoţii unei biserici.

”Preoţii nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alţii ne dau şi carne, cârnaţi sau sticle cu băutura mai acătări.

Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf. Vasile şi de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să ştiţi că aşa mai compensam şi noi veniturile mici de peste an”, este declaraţia unui preot din Argeş legată de venitul spus strâns din ”donaţii”, conform Playtech.ro

Adauga un comentariu