Actualitate

Ce salariu câştiga arhitectul-șef al Capitalei. A fost dat afară

Publicat: 04 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu câştiga arhitectul-șef al Capitalei. A fost dat afară

Nicușor Dan vrea să facă ordine în istituțiile care aparțin de Primăria Capitalei. Noul edil al Bucureștiului a vorbit despre demiterea unor directori, printre care se numără Iordache, șeful Direcției Juridice, dar și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef al Bucureștiului.

În anul 2017, Ștefan Dumitrașcu avea un salariu de 68.000 de lei pe an, însumând 5.600 de lei pe lună, iar acum arhitectul-șef al Bucureștiului câștigă 18.148 de lei pe lună. De asemenea, acesta primește și un spor pentru condiții vătămătoare de 2.319 lei. Astfel, întregul venit pe lună se ridică la 4.170 de euro.

“Unii directori vor zbuarhitectra din prima. Cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie. Și Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni. Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie. La fel şi arhitectul-şef, care a semnat sute de autorizaţii anulate apoi”, a declarat Nicuşor Dan, la TVR 1.

Nu vom mai avea Târguri de Crăciun sau Paști

Nicușor Dan susține că România și implicit Bucureștiul se află într-o situație dificilă din punct de vedere economic motiv pentru care nu există bani pentru târguri.

“Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele. E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a spus Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

Adauga un comentariu