Multă lume s-a întrebat ce salariu ia Ionuţ, fostul sepepist al lui Nicușor Dan. Serviciul de Protecție și Pază ( SPP ) este instituția responsabilă cu protejarea demnitarilor români și străini, precum și a unor obiective de importanță deosebită. Printre cei care beneficiază de protecție din partea SPP se numără președintele României.
Ce salariu ia Ionuţ, fostul sepepist al lui Nicușor Dan!
Personalul SPP este ales pe baza unor criterii riguroase, fiind necesare anumite calități fizice și psihologice. Candidații sunt supuși unor teste psihologice, probe fizice, verificări de integritate și interviuri specializate. În plus, se solicită o conduită ireproșabilă, lipsa antecedentelor penale și un profil psihologic adecvat muncii operative.
După admiterea în structurile SPP, urmează o perioadă de pregătire intensivă. Sunt învățați tehnici de protecție, tactici defensive, managementul crizelor.
SPP este o instituție militarizată. Personalul are statut de militar, beneficiind de un regim salarial distinct față de alte categorii bugetare.
Ionuț, fostul sepepist al lui Nicușor Dan, a fost remarcat prima dată pe data de 19 mai, când l-a însoțit pe Nicușor Dan la școală, acolo unde președintele și-a dus fiica în prima zi după victoria electorală. Președintele a fost apreciat, dar cel care a atras toate privirile a fost bodyguardul său care îl păzea din umbră. Îmbrăcat la patru ace, cu o atitudine sobră și o prezență considerată impunătoare de admiratoarele sale, Ionuț a ajuns rapid vedetă în mediul online.
Internetul a reacționat cu o efervescență rară. Poze, montaje video, meme-uri și chiar o baladă scrisă și recitată de o creatoare de conținut cunoscută drept
Veniturile pot depăși 15.000 de lei net pe lună
Salariile angajaților din cadrul SPP variază semnificativ în funcție de gradul profesional, vechimea în sistem și atribuțiile asumate în cadrul misiunilor, potrivit bugetul.ro. Astfel, un subofițer debutant, absolvent recent al unei școli militare, poate încasa un salariu net cuprins între 6.000 și 7.500 de lei pe lună.
Un subofițer cu vechime, implicat în misiuni de protecție, poate ajunge la un salariu net lunar între 10.000 și 12.000 de lei.
În cazul ofițerilor superiori, responsabili de planificarea și coordonarea misiunilor de protecție, veniturile pot depăși 15.000 de lei net pe lună.
La aceste sume se adaugă mai multe categorii de sporuri, printre care sporul de confidențialitate, sporul de risc, sporul pentru muncă în ture, precum și diurne pentru misiuni interne și externe.
Pe lângă salariile de bază, angajații SPP beneficiază de mai multe facilități financiare. Una dintre cele mai importante forme de recompensare este sporul pentru condiții deosebite. Se acordă pentru expunerea la factori de stres ridicat, program de lucru imprevizibil și misiuni sensibile.
Totodată, angajații primesc indemnizație de hrană, echipament de serviciu, deconturi pentru transport. Precum și compensații pentru orele lucrate suplimentar. În cazul deplasărilor în afara țării, personalul SPP beneficiază de diurne specifice statutului diplomatic.
Salariații din SPP au acces și la formare profesională continuă. Participă periodic la cursuri și stagii de pregătire în țări NATO. Evenimentele au loc în parteneriat cu instituții de securitate din alte state membre.
Așadar, românii au vrut să știe ce salariu ia Ionuţ, fostul sepepist al lui Nicușor Dan.
Nu vrem bani , nu vrem valută , vrem pe Ionuț ca să ne phwtă
Lol exact
Salarii nejustificat de mari. Asta este România.
O țară în care popii și spp-iștii sunt mai mulți și cu mult mai bine plătiți decât inginerii din producție , profesorii din școli, medicii sau economiștii, este o țară care se îndreaptă spre dezastru.
Militari de kkat plătiți regește.Tara de sclavi mamaligari